Cezaevinde vefat eden hafızın yakınları anlattı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 13 2018
Ordu’da 2 ay önce tutuklanan genç hafız Nesrin Gençosman ceza evinde bulaşan zatürre mikrobu sonucu ilk mahkemesine çıkamadan vefat etti, yakınları ihmale dikkat çekti.
Ordu’da 2 ay önce tutuklanan genç hafız Nesrin Gençosman (30) ilk mahkemesine çıkmadan vefat etti. Cezaevinde zatürre mikrobu bulaşan Gençosman’a tutuklu bulunduğu cezaevinde hafta sonu diye ilâçlarının verilmediği ve genç kadının komaya girdiği belirtildi. Acil olarak hastaneye kaldırılan ve bir hafta yaşama savaşı veren Gençosman ciğerlerinin su toplaması ve işlevsiz kalması sonucu vefat etti.
Hafta sonu deyip ilâçlarını vermemişler
Yeni Asya gazetesi'nde yer alan habere göre genç hafızı ve yaşadıklarını anlatan 15 yıllık bir aile dostu şunları dedi: “Cezaevinde 10 gün önce zatürre mikrobu kapmış, ama bilememiş, kendini grip sanmış. Revire gitmek istemiş, ama 4 gün sonra revire götürmüşler, revire gittiği gün Cuma olduğundan hafta sonunu bahane edip ilâçlarını vermemişler. Pazartesi günü ablası görüşüne gidiyor, ama Nesrin görüşe çok hasta ve halsiz geliyor, ablası da cezaevi müdürüne çıkıyor yardım istiyor. Cezaevi müdürü doktoru arıyor, doktor da Çarşamba günü hastaneye sevk edileceğini söylüyor, ama Salı gecesi koğuşta kriz geçiriyor. 1 haftadır yoğun bakımdaydı, tüm ciğerleri iltihaplanmıştı, en son diyalize soktular, ama olmadı...”
İlk mahkemesine çıkamadan...
Nesrin Gençosman yoğun bakımda iken savcının tahliye kararı aldırdığını aktaran yakını, “Nesrin Salı gece yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra savcı alelacele geçen hafta Nesrinin tahliyesini istedi” diyerek yaşananlardan duyduğu üzüntüyü anlattı.
Kış günlerinde öğrencilere pardesü alırdı
Nesrin Gençosman’ın küçük yaşlardan beri hafız olduğunu belirten yakını yaptığı açıklamaları şöyle tamamladı: Tek işi Kur’ân öğretmekti. Melek gibi bir insandı. Onu tanıdığım 15 yıl boyunca hiç kimseyi incittiğini görmedim. Şimdi hakikaten de melek old
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest10.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







