CHP, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Temmuz 23 2015
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP'li 116 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçe, TBMM Başkanlığına verildi.
CHP, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP'li 116 milletvekilinin imzasını taşıyan dilekçe, TBMM Başkanlığına verildi.

CHP, Meclis'in 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 15.00'te olağanüstü toplanmasını istedi. Ayrıca CHP, Türkiye'nin yaşadığı bu terör saldırısı ve terör eylemlerinin enine boyuna araştırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasına ilişkin önerge de verdi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 20 Temmuz Pazartesi günü saat 11.45 sularında Şanlıurfa Suruç'ta medyana gelen bombalı saldırıda 32 gencin hayatını kaybettiğini, onlarca vatandaşın da yaralandığını ifade etti.
"Orada patlayan bomba Türkiye'deki 70 milyonun yüreğine düştü." diyen Özel, şöyle devam etti: "Ardından yine aynı gün Adıyaman'da merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde terör örgütü ile yaşanan çatışmada Uzman Onbaşı Müsellim Ünal şehit oldu. Dün ise Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde biri terör şubesinde diğeri de çevik kuvvette görevli polislerimiz Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar şehit oldu. Ülkemiz terörle mücadelede çok ağır bedeller ödedi; ödemeye de devam ediyor. Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğine, iç barış ve toplumsal huzurumuza ve ülkemizin güvenliğine kasteden terör eylemleri giderek tırmanıyor. İç ve dış politikada izlenen yöntemler ve bugüne kadar alındığı ifade edilen tedbirler, bu tehlikeyi azaltmıyor, aksine tehdidin boyutu giderek artıyor. Bu acının son bulmasını, akan kanın durmasını ve bu topraklarda artık barışın yeşermesini hepimiz istiyoruz. Ama biliyoruz ki bazı hususların artık laftan öteye gitmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi devamlı olarak Türkiye'nin önemli toplumsal meselelerinin çözüm zeminin TBMM olduğunu söylüyor."

CHP'nin bir diğer duyarlılığının ise 7 Haziran seçimleri olduğunu kaydeden Özel, bununlar ilgili de şunları ifade etti: "7 Haziran günü yapılan genel seçimlerde halk iradesi Meclis'e yansımıştır. CHP yeni oluşan bu Meclis'i ve bu Me

Bu haberler de ilginizi çekebilir