CHP'de kritik toplantı: Gündem İmamoğlu!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 24 2024
CHP yöneticileri ve avukatlar, yerel mahkemenin “siyasi yasak” verdiği İmamoğlu’nun istinafta incelemede olan dosyası için bugün İstanbul’da toplanacak.
CHP’nin genel başkan yardımcıları ve hukukçuları bugün İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası için toplanacak. Burada İmamoğlu’nun dava süreci, siyasi yasak olasılığı ve yapılabilecekler değerlendirilecek.
İBB Başkanı İmamoğlu’yla ilgili Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davayla ilgili “siyasi yasak” gibi iddialar konuşulurken CHP kurmaylarını bugün İstanbul’da toplayacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24-26 Eylül’de ABD’de yapılacak Sosyalist Enternasyonel zirvesinde olacağı için toplantıda yer almayacak. İmamoğlu ve avukatlarının olması beklenen toplantıya Ankara’dan katılan heyette; Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve hukukçular yer alacak.
BERAAT ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ
İmamoğlu’na gelebilecek siyasi yasak ihtimali dahil tüm iddialara karşı neler yapabileceklerini ve dava dosyasının son durumunu değerlendireceklerini aktaran parti kurmayları, “Bir siyasi yasak getirmeye cesaret edebileceklerini düşünmüyoruz. Ortada saçma ve anlamsız bir dava var. Biz beraat kararı çıkacağına inanıyoruz. Ancak iktidara yakın kalemler her gün ceza verileceğine yönelik bir algı yaratıyor. Biz de her ihtimale karşı hazır olmak için neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz” diye konuştu.
‘HUKUKU MAŞA GİBİ KULLANAN SİYASET’
İmamoğlu’yla ilgili davaya ilişkin düzenli olarak toplandıklarını aktaran CHP kurmayları, “Yerel mahkemenin kararından beri zaten düzenli olarak toplanıyoruz. Sonuçta ortada ülke gündemine oturacak bir dava var. Bu nedenle planlarımız olması gerekiyor. Ekrem
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







