O fotoğraf Meclis'i karıştırdı!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Eylül 4 2015
CHP vekil Aytun Çıray, Erdoğan'ın şehidin tabutunun üstüne elini koyduğu fotoğrafı kürsüde gösterince meclis bir anda karıştı.
O fotoğraf Meclis'i karıştırdı!
TBMM Genel Kurulu'nda CHP milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şemdinli’de şehit olan Başkomiser Ahmet Çamur’un tabutunun üstüne elini koyduğu fotoğrafı göstererek, "Yarbay Alkan kolektif hafızayı uyandırmıştır. Acılı komutan ne diyordu? 'Buradaki vatan evladının katili kim, sebebi kim? Düne kadar 'çözüm' diyenler ne oldu da şimdi 'sonuna kadar savaş' diyorlar? Alkan'dan sonra şimdi elini şehit tabutunun üstüne koymuş olan bu kibirli şahsın fotoğrafına bakın." dedi. Çıray'ın bu sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepki yükseldi.


1 Ekim 2015 tarihine kadar tatil olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Suriye tezkeresi için olağanüstü toplandı. Yoklama ile açılan birleşimi TBMM Başkanvekili Koray Aydın yönetiyor. Anayasanın 114. maddesine göre atanan ve milletvekili olmayan geçici Bakanlar Kurulu üyesi 11 kişi ant içti. Ardından ise Suriye tezkeresinin görüşülmesine geçildi. Tezkerenin süresinin bitmesine daha 1 ay kaldığı için görüşülmemesine ilişkin HDP, usül tartışması istedi. Yapılan tartışmanın ardından tezkerenin görüşülmesine başlandı.

'ŞEHİT YARBAY ABİSİNİN SARAY TROLLERİNE HEDEF OLMASININ SEBEBİ İŞTE BUDUR'
CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Türkiye'de olduğu gibi bir parti tam on üç yıldır milletin hafızasını bulandırarak iktidar yapıyorsa eğer, sosyal ve siyasi hafıza varoluşsal bir önem taşır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir