Çiller'in eski danışmanı: Soylu'yu hiç istemedim, 'Türkiye'nin başına bela olur' dedim
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 27 2021
Bir dönem Çiller'in danışmanlığını üstlenen Bayraktaroğlu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarını değerlendirdi. Süleyman Soylu için de "başından beri onu DYP'de istemedim" dedi.
Eski Başbakan Tansu Çiller'in danışmanlarından iktisatçı-yazar Memduh Bayraktaroğlu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in 5'inci videosunda anlattığı Özer Çiller ile gerçekleşen görüşmeyi doğruladı. Bayraktaroğlu, görüşmede Anavatan Partisi'nden (ANAP) Doğru Yol Partisi'ne (DYP) vekil transferinin konuşulduğunu söyledi.
2000-2002 yılları arasında Tansu Çillerin danışmanlığını yapan Memduh Bayraktaroğlu, Artı TV'de yayınlanan Haber Aktüel programında Petek Atıcı Türkmen'e suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarını değerlendirdi.
'DYP'Yİ ANAP HALİNE GETİRELİM'
Peker'in 5'inci videosunda bahsi geçen Bayraktaroğlu, kendi evinde Özer Çiller-Peker görüşmesinin gerçekleştiğini doğruladı. Bayraktaroğlu, 2001 yılında yapılan görüşmeyi, "ANAP içinde çok sayıda milletvekili varmış. Onu seven sayan birçok milletvekili varmış. O milletvekilleriyle görüşsün DYP'yi ANAP haline getirelim ondan sonra da MHP'nin yerine iktidara biz olalım istiyorlardı amaçları oydu" diyerek anlattı.
'GÖRÜŞME SIR DEĞİLDİ'
Peker'i 1998 yılında 'gazeteci' kimliğiyle cezaevinde ziyaret ettiğini ve ilerleyen zamanda görüşmelerinin sürdüğünü belirten Bayraktaroğlu, görüşmesinin kendisinin evinde yapılmasını da Peker'in istediğini söyledi.
"Ben bunun için ifade de verdim" diyen Bayraktaroğlu, bu görüşmenin bir sır olmadığını ve herkes tarafından bilindiğini ancak neden şimdi tekrar gündeme geldiğini anlayamadığını söyledi. Bayraktaroğlu, Özer Çiller-Sedat Peker görüşmesinin yalnızca ilk 5 dakikasında orada olduğunu daha sonrasında ne konuşulduğunu bilmediğini kaydetti.
BU ÇOCUK (SOYLU) TÜRKİYE'NİN BAŞINA BELA OLUR DEDİM
İçişleri Bakanı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







