Salgının bankalara sıçramaması için...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 17 2020
Koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiren Çin'de hükümet ekonomik durgunluğa karşı tedbirler almaya çalışıyor. Çin Merkez Bankası ticari bankalara 29 milyar dolarlık takviyede bulundu.
12 Aralık 2019'da başlayan Koronavirüs salgınında şu ana kadar 2 bine yakın kişi hayatını kaybederken, salgının ekonomiye de zarar veriyor.
Çin Merkez Bankası (PBOC) nakit sıkıntısına giren ticari bankalara orta vadeli fonlama sağladı ve bu fonlama için uyguladığı faizi düşürdü. PBOC'nin hamlesi "Virüs salgınından dolayı ekonomiye destek" diye nitelendi.
BANKALARA 29 MİLYAR DOLARLIK TAKVİYE
PBOC 17 Şubat pazartesi günü bankalara 200 milyar yuan (29 milyar dolar) tutarında bir yıl vadeli kredi imkânı sağladı.
Faiz de 10 baz puan düşürülerek yüzde 3,15 ile 2017'den beri en düşük seviyeye çekildi.
PBOC ayrıca 7 gün vadeli ters repo işlemi ile de piyasaya 100 milyar yuan verdi. Böylelikle pazartesi günü vadesi gelen 1 trilyon yuanlık ters repo dönüşünün 700 milyar yuanlık kısmı geri çekilmiş oldu.
Pekin'de Huachuang Securities Co. analisti Zhou Guannan, "Faiz indirimi beklentilerle paraleldi, ancak piyasaya enjekte edilen para miktarı, bankalararası fonlamanın yeni yıl tatili sonrası yeterli olması ile birlikte göreceli olarak küçüktü." dedi.

Çin'de başlayan Koronavirüs salgını 50'den fazla ülkeye yayıldı. Şu ana kadar 2 bine yakın kişi hayatını kaybetti, 70 bin vak'a tespit edildi.
MALİ PİYASALARI TESKİN ETMEK İÇİN...
Guannan'a göre mart ayında da ilave orta vadeli fonlama imkânı getirilecek.
Koronavirüs salgınının ocak ayı sonlarından iti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


