Çocuk Hakları Resim Sergisi açıldı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Nisan 8 2016
Malatya Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi tarafından düzenlenen 'Çocuk Hakları Resim Sergisi' açıldı.
Çocuk Hakları Resim Sergisi açıldı
Malatya Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi tarafından düzenlenen 'Çocuk Hakları Resim Sergisi' açıldı.

Malatya Park AVM'de açılan sergi açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cevdet Tatar, Yeşilyurt Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehtap Göldağ, Malatya Girişimci Grubu Başkanı Mehmet Kavuk ve davetliler katıldı.

İl Müdür Vekili Cevdet Tatar, burada yaptığı konuşmada, çocuk hakları konulu resim yarışmasının önemine dikkat çekti. Yarışmanın, çocukları kendi hakları üzerinde düşündürerek farkındalık oluşturmak amaçlı düzenlendiğini anlatan Tatar, şöyle devam etti: "Bu resim yarışması ile çocukların, hakları üzerinde düşünmesini ve bu düşünceler üzerine sağlam bir kimlik oluşturmasını istedik. Çocuklarda toplum yaşamına katılma, aile içinde ve çevresinde söz sahibi olabilmelerini sağlamak için ihtiyaç duydukları bilgi, beceri ve tutumları kazandırmayı, çocuklarda insan hakları kültürü inşa etmeyi, çocuğun yüksek yararını gözeterek benlik saygısını geliştirmek amaçlanmıştır."

Yarışma sonucunda ödül kazanamayan çocukların da çok başarılı resimler yaptığını vurgulayan Cevdet Tatar, yarışmaya iştirak eden bütün öğrencileri tebrik etti. Konuşmaların ardından sergi açılışı yapıldı.

Çocuk Hakları konulu resim yarışmasında 'Yaşama ve Gelişme Hakkı', 'Katılım Hakkı', 'Özel Yaşamın Gizliliği Hakkı', 'Eğitime Erişim Hakkı' temaları çerçevesinde resimler çizerek ödül almaya hak kazanan öğrenciler de açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı şehir merkezindeki ortaokullar arasında yapılan yarışmada dereceye giren eserler İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerince belirlendi.

Yarışmada birinciliği elde eden Hayriye Başdemir Ortaokulu öğrencisi Ebrar Aslaner'e tablet verildi. İkinciliği elde eden Sümer Ortaokulu öğrencisi Rahmi Özçelik'e fotoğraf makinesi, üçüncü Kazım Karabekir Ortaokulu öğrencisi Zevcan Kopan müzik çalar verildi. Yarışma 4, 5. ve 6'ncılığı elde eden Ka

Bu haberler de ilginizi çekebilir