Çok mu komik?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 8 2019
Türkiye'de 2 bin 20 lira asgari ücret açlık sınırının altında kaldığı halde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Manisa Milletvekili Uğur Aydemir "yumurta" hesabını yaparken işi pişkinliğe vurdu.
Asgari ücret ile çalışan 7 milyona yakın kişi 2020 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını beklerken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, 2 bin 20 TL olan asgari ücretin ne kadar yüksek olduğunu “yumurta” hesabıyla göstermeye çalıştı.
2020 Yılı Merkezi İdare Bütçesi Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda müzakere ediliyor.
"ELEKTRİK VE DOĞALGAZI DA SÖYLESENE!"
Komisyonda konuşan Aydemir'in "2002 yılında 1.750 tane, şimdi kaç tane yumurta alıyor? 4 bin 375 tane.” sözleri üzerine muhalefet partilerine mensup milletvekillerinden bazıları, “Elektriği de doğalgazı da söyle.” dedi. Aydemir ise, “Elektriği doğalgazı geçiyorum.” ifadelerini kullandı.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'e göre Türkiye'de asgari ücret çok yüksek.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Aydemir’in yaptığı asgari ücret açıklamaları sonrasında, “Söylediklerinizi duyduktan sonra hayretler içerisinde kaldım. Pembe bir gözlükle mi bakıyorsunuz? Pollyannacılık mı oynuyorsunuz?” ifadeleriyle tepkisini gösterdi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...7.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







