Cübbeli Ahmet Hoca ağır konuştu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 4 2016
Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet Başkanı Mehmet Görmez'in Habertürk'e verdiği röportajdaki "Sakal-ı Şerif" sözlerine tepki gösterdi. Cübbeeli Ahmet, "Atatürk ve İnönü dönemi diyanet işleri başkanları bile böyle konuşmadı" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kübra Par'a dün verdiği röportajda Sakal-ı Şerif'in ziyaret edilip edilmemesine ilişkin şunları söylemişti:
"Ben bir hadis talebesi olarak derim ki; Hz. Peygamber bugün yaşasaydı, bunu yasaklardı. Ancak bazı Müslüman kardeşlerimizin sadece sevgi eseri olarak ziyaret edip gözyaşı dökmesine de saygı duyulmalıdır. Şu iyi bilinmelidir ki; Hz. Peygamber'in Sakal-ı Şerif'ini ziyaret etmek şeklinde herhangi bir dini vecibe bulunmamakla birlikte Müslümanların öteden beri bu tür uygulamaları bir âdet haline getirdikleri malumdur.
"Sabah uyandım Whatsapp'ımda bir mesaj gördüm" diyerek röportajı gördüğünü anlatan Cübbeli Ahmet ise Mehmet Görmez'in bu sözlerine tepki gösterdi. Cübbeli Ahmet, "Senin bu lafın birçok hadisi ve sahabenin tabikatını inkardır" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


