Cübbeli Ahmet Hoca'dan beddua mesajı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Eylül 9 2015
Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi, Vahdet gazetesindeki son yazısında şehit yakınlarının serzenişlerine karşı anlayışlı olunması gerektiğini ifade etti.
Cübbeli Ahmet Hoca'dan beddua mesajı

Şehit ailelerine müsamahalı davranmak, onların acılarını derinden paylaşmak gerektiğini anlatan Ünlü, onlara çok saygılı davranılması gerektiğini belirtti. şehit yakınlarının zulme uğradıklarını ve beddua hakları olduğunu söyleyen Ünlü, "Bunların PKK'ya, terör örgütlerine, katillere, sebep olanlara, bunları destekleyenlere karşı kötü konuşmalarına Allah-u Teâlâ müsaade etmiştir." dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın yazısının satırbaşları şöyle:

Şehit ailelerine çok müsamahalı davranmak, onların acılarını derinden paylaşmak, onlarla görüşüldüğünde çok saygılı, hürmetli, izzetli davranmak gerekir. Şehit yakınları zulme uğradıkları için bunların PKK'ya, terör örgütlerine, katillere, sebep olanlara, bunları destekleyenlere karşı kötü konuşmalarına Allah-u Teâlâ müsaade etmiştir.

Şehit yakınları zulme uğramıştır. Haksızlığa uğratılmıştır. Çünkü vatanını müdafaa uğrunda, kutsallarını savunurken kâfir, dinsiz teröristler tarafından şehit edildikleri için en büyük zulme maruz kalmışlardır. Bunların en çok acısını da anası, babası, eşi gibi yakınları çekmektedir. Biz onlara Allah-u Teâlâ'dan sabr-ı cemil, ecr-i cezil niyaz ediyoruz. Kadere rıza üzere, Allah'a itiraz etmeksizin sabredebilmeyi müyesser eylesin. Geçenki sohbetimizde ve yazılarımızda da bildirdiğimiz üzere şehit yakınlarının çok ecri vardır. Allah katında çok mükâfatları vardır, şehidin yakınları olma hasebiyle.

BEDDUA HAKLARI VAR

Ancak tabi ki insanlar bazı bunaldıkları zamanlarda beddua edebiliyorlar. İleri, geri kötü sözler konuşabiliyorlar, konuşmaktadırlar. Bu hususta Allah-u Teâlâ “Allah, kötü sözün (bilhassa) açıkça söylenmesini sevmez; ancak zulme uğrayan müstesnâ.” (Nisa-148) buyuruyor. Bundan dolayı şehit yakınları da zulme uğradıkları için bunların PKK'ya, terör örgütlerine, katillere, sebep olanlara, bunları destekleyenlere karşı kötü konuşmalarına Allah-u Teâlâ dahi istisna yapmıştır. Sevmediği beddualardan istisna yapmıştır. Yani bu demektir ki onlara beddua hakkı vermiştir.

MAZLUMUN

Bu haberler de ilginizi çekebilir