Cumartesi Anneleri kayıpları sordu...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 14 2019
Cumartesi Anneleri, 733’üncü buluşmasında 10 Nisan 1981 tarihinde gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sordu ve 12 Eylül zihniyetinin halen devam ettiğini belirtti.
Cumartesi Anneleri, 733’üncü buluşmasında 10 Nisan 1981 tarihinde gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sordu. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve belli olan faillerin cezalandırılması için yıllardır mücadele eden Cumartesi Anneleri’nin 733’üncü buluşmasının Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilmesi yine engellendi.
700 hafta etkinliğinden bu yana süren İstanbul Valisi’nin keyfi yasağını İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube binası önünde her hafta yaptıkları açıklamalarla protesto eden kayıp kayınları 12 Eylül askeri darbesinin ardından gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sordu. 12 Eylül kayıplarından Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren ise, askeri darbelerle başlayıp sivil darbelerle yönetilen bir ülkede yaşadıklarını, 12 Eylül’ün yasakçı zihniyetinin devam ettiğini kaydetti.
Polis ablukası altında gerçekleşen eyleme, HDP Milletvekili Hüda Kaya, CHP Milletvekilli Sezgin Tanrıkulu yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.
“HUKUKUN BİTTİĞİ YERDE ZULÜM EGEMENLİĞİ BAŞLAR”
Birgün’ün haberine göre, bu haftaki açıklamayı okuyan gözaltında kaybedilenlerin simge ismi Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, insan haklarının, herkes için onurlu bir yaşamın güvencesi olduğu gibi barış ve adaletin de temeli olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı. Devletin insan haklarının ihlalini amaçlayan hiçbir fiilinin meşru olmadığının altını çizen Ocak, “Hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmak için devletin gücünü kullanan iktidarlar meşruiyetlerini kaybederler. Yaşadık, biliyoruz; hakkın, hukukun bittiği yerde keyfiliğin ve zulmün egemenliği başlar. 733 haftadır bizi umutsuzluğa sürükleyerek keyfiliği ve zulmü sessizce kabullenmemizi isteyenlere karşı; insan olarak, zulmü görme ve gösterme sorumluluğumuz olduğunu hatırlatmak için buluşuyoruz” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor3.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!4.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!5.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet
6.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'7.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Saran Adli Tıp'ın raporunu kabul etmedi: 'Açık bir karalama kampanyası!'

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay B...

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme sa...

Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet


