'Cumhuriyet' tutuklamalarıyla hapisteki gazeteci sayısı 142 oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 6 2016
15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL ile pek çok gazeteci tutuklanırken, çok sayıda medya kuruluşu da kapatıldı
5 Kasım günü, Cumhuriyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 9 yazar ve yöneticisi tutuklandı. Tutuklanan gazeteciler “PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri” iddiasıyla gazetenin dört diğer çalışanıyla birlikte 31 Ekim’de gözaltına alınmışlardı.
Gazetenin muhasebe müdürü Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürü Bülent Yener serbest bırakılırken yönetici ve yazarlardan dokuzu tutuklama talebiyle Çağlayan adliyesine sevk edilmişti. Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya ise yaşları ve sağlık durumları göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturma kapsamında, yurt dışında bulunan eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında da yakalama kararı bulunuyor.
Cumhuriyet’e yönelik operasyon yurt dışında ve yurtiçinde büyük tepki toplamış, binlerce vatandaş gazetenin önünde nöbete başlamıştı. Dünyanın en itibarlı 14 ifade ve basın özgürlüğü örgütü de Türkiye cumhurbaşkanına ortak bir çağrı yayınlamıştı.
Gazetenin İstanbul Şişli’de bulunan binasını AB ülkelerinin konsolosları ziyaret ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tutuklamaların ardından partisinin MYK’sını olağanüstü toplanmaya çağırdı.
Diğer gözaltı, yasaklar ve tutuklamalar
Bağımsız Gazetecilik Platformu P24’ün derlemesine göre, Cumhuriyet soruşturması dışında yaşanan bir gelişmede, kapatılan JINHA ajansının İzmir muhabiri Ayşe Yılmaz, 4 Kasım günü İzmir’de gözaltına alındı.
İki yayına tekrar izin verildi
Başbakanlık bünyesinde oluşturulan komisyonun teklifi ve ilgili bakanın onayıyla Ekim ayında kapatılan YÖN Radyo ile Zarok TV’nin yeniden yayına başlamasına izin verildi. Ancak Kürtçe çizgi filmler yayınlayan Zarok TV, artık tamamen Kürtçe yayın yapamayacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







