Liglerin başlayacağı tarih açıklandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 24 2020
Kulüpler Birliği Vakfı Mehmet Sepil, milyonlarca sporseverin merakla beklediği soruya yanıt verdi.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla video konferans yöntemiyle yaptığı toplantı sona erdi.
Mehmet Sepil yaptığı açıklamada," 12-13-14 Haziran'da liglerin başlayıp, 26 Temmuz'da liglerin bitirilmesi en muhtemel senaryo" dedi.
Mehmet Sepil'in açıklamalarından satır başları şöyle:
"Bu çok zorlu bir süreç, sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde sporun ve futbolun ne zaman başlayacağı tartışılıyor. Öngörü yapmak oldukça zor. Bu konuda sorumluluk TFF'de. Nihat Başkanımız bu konuda öngörülerde bulunup bilgiler verdi.
Ay sonu tekrar toplantı yapılacak. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile istişarede bulunulacak, sonrasında futbol maçlarının devamının ne şekilde ne zaman olacağı kararı verilecek. Bugün en muhtemel senaryoları konuştuk.
Ay sonundaki görüşme sonrası muhtemel futbol takvimi oluşacak. Avrupa'da da Türkiye'de de maçların bitirilmesi konusunda yüksek bir irade var. Hedefimiz öncelikle bu olacak.
En temel senaryo şöyle: 12-13-14 Haziran'da liglerin başlaması, kalan 8 maçın ve kupadaki maçların 26 Temmuz'daki bitirilmesi senaryosu şu an önümüzdeki senaryo.
Maçların ortak bir şehirde oynanmasının söz konusu olmadığı açıklandı TFF Başkanımız tarafından. Her takım maçını kendi şehrinde oynayacak muhtemel senaryoya göre.
Avrupa'da konuşulanlar ve uygulamalara baktığımızda seyircisiz oynanması en muhtemel senaryo gibi gözüküyor. Kulüpler bazında farklı görüşler olabilir ama federasyon ve bakanlığın söylediğine göre kesinlikle liglerin bitirilmesi yönünde bir irade var.
Bugün ligle
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







