Danıştay daha önce YSK kararını iptal etmiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 29 2017
Danıştay 10. Dairesi, "YSK kararlarına yönelik bir karar verilmesine yer olmadığı" gerekçesi ile CHP'nin başvurusunu reddetti.
Bu karar ile Danıştay daha önce verdiği kararları çiğnemiş
İşte belgesi
Gazeteci Yazar Orhan UĞUROĞLU referandum ile ilgili çok önemli bir Danıştay kararının belgesini yayınladı.
Referandum iptal olabilir
Bu yazımda açıklayacağım tarihi Danıştay kararı Cumhurbaşkanı'nı, Başbakan'ı, Adalet Bakanı'nı, YSK'yı ve Danıştay'ı çok zora düşürecek. Çünkü Danıştay 13. Dairesi 2005 yılında Yüksek Seçim Kurulu kararını iptal etti.
Önce konuyu kısaca hatırlatayım.Yüksek Seçim Kurulu (YSK) referandumda oy kullanma işlemi devam ederken 298 sayılı yasa hükmüne aykırı olarak "mühürsüz oylar geçerlidir" kararı aldı.
Sandıklar açıldıktan sonra yaklaşık 2,5 milyon oyun mühürsüz olduğu anlaşıldı.
Mühürsüz oyları geçerli sayan Yüksek Seçim Kurulu kararının iptali için CHP "tam kanunsuzluk" iddiası ile Danıştay'a dava açtı.
Danıştay 10. Dairesi, "YSK kararlarına yönelik bir karar verilmesine yer olmadığı" gerekçesi ile CHP'nin başvurusunu reddetti.
Peki, bu karar doğru mu?
Yani Danıştay, Yüksek Seçim Kurulu kararlarını görüşüp hukuken iptal edebilir mi? Bu konuda verilmiş bir karar var mı? Evet var.
Danıştay 13. Dairesi'nin 2005/993 karar numaralı YSK kararını iptal eden tarihi belgesini açıklıyorum.
Star TV ve Genç Parti3 Kasım 2002 seçimlerine giren Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın tüm konuşma ve faaliyetleri Türkiye'nin ilk özel televizyonu Star TV başta olmak üzere Uzan Grubu'nun sahip olduğu radyo ve televizyon kanallarında çok ayrıntılı ve uzun sürelerle yer alıyordu.
Cem Uzan'ın giderek yükselen oy potansiyelini gören AKP yönetimi Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK), "yanlı yayın" gerekçesi ile şikayet yağdırmaya başladı.
Ancak o tarihte 3984 sayılı RTÜK yasasında siyasi partilere eşit süre verme zorunluluğu yoktu.
<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon3.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


