Davutoğlu: Akıl dışı bildiriye imza atanlar...
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 14 2016
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayımlanan 1128 akademisyenin imzaladığı bildiri hakkında "Akıl dışı bir bildiri. Bir kez daha kendilerini muhasebeye çekeceklerine inanıyorum ve bir kez daha bu bildiriyi okuduklarında hicap duyacaklardır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜBİTAK'ta AR-GE Reform Paketi tanıtım toplantısına katıldı. Özellikle reel sektörle ilgili dönüşüm programında teknolojiye vurgu yapan Davutoğlu, konuşmasında 2002 yılından bu yana yapılanlar ve 2023 hedeflerini anlattı. Davutoğlu, insanlığın düşmanı olan teröre karşı birlikte mücedele etmenin zaruret olduğuna vurgu yaparak, "Terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Terörün beslendiği kaynakları da birer birer kurutacağız." dedi.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:
Firmaların ortak proje yapmasını teşvik etmek amacıyla rekabet öncesi işbirliği projelerine destek sağlanacak. Bu firmalara hem gelir vergisi stopajı, damga vergisi istisnası, vergi ve sigorta indirimi gibi vergisel destekler sağlayacağız hem de diğer desteklerimizle önlerini açacağız. Üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerinde bulunan öğretim üyelerimize müjde olarak zikrediyorum. Öğretim üyelerimizin bu faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlerden gelir vergisi kesintisi yapılmasına son veriyoruz. Ayrıca üniversitenin bu gelirle ilgili yaptığı döner sermaye kesintisini de en fazla yüzde 15 olacak şekilde sınırlandırıyoruz. Yani eskiden öğretim üyesi bu gelirin yaklaşık yüzde 54'ünü kazanabilirken artık yüzde 85'ini kazanabilecek ve üstelik gelir vergisi kesintisi de yapılmayacak.
AKADEMİSYENLERE 'BİLDİRİ' TEPKİSİ
- Bu akıl dışı bildiriye imza atanların kendilerini muhasebeye çekmelerini, tekrar baktıklarında hicap duyacaklarına inanıyorum. Bizler terörle mücadele derken, bir taraftan DEAŞ'la bir tarafta lojmanlarda bebek katleden bölücü terör örgütüyle mücadele ederken akademisyenlerimizin böyle bir bildirgeye imza atmış olmaları üzüntü veriyor.
- Açıkça ifade ediyorum, bu bildirideki provokatif dil fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Bildiriyi okudum. Kafamı ellerimin arasını alarak düşündüm ve anlamaya çalıştım. Böylesine tek yanl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!10.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







