Davutoğlu'ndan sürpriz ziyaret
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 8 2015
Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne geldi.

İlçede bulunanlarla sohbet eden ve güvenlik güçlerine destek isteyen Başbakan Davutoğlu, IŞİD militanlarının açtığı ateş sonucu şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'nda da incelemelerde bulundu.
Başbakan Davutoğlu öğle saatlerinde Başbakanlık'a ait özel uçakla Gaziantep Havalimanı'na geldi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve yetkililer tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu daha sonra karayoluyla Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne hareket etti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bazı bakanların da eşlik ettiği Başbakan Davutoğlu, ilk olarak Elbeyli ilçe merkezinde bir kahvehane önünde durdu. Burada kendisine sevgi gösterisinde bulunan çocukları seven ve hediyeler veren Başbakan Davutoğlu, daha sonra kahvede çay içti.
Sohbet ettiği vatandaşlardan sınır hattında görevli güvenlik güçlerine desteklerini sürdürmeleri isteğinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Bu vatan için gece gündüz çalışan askerlere sahip çıkmaya devam edin" dedi.
Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra, 24 Temmuz'da sınır hattındaki görevi sırasında IŞİD militanları tarafından yapılan saldırıda şehit olan Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin görev yaptığı Dağ Hudut Karakolu'na gitti. Gazetecilerin alınmadığı karakolda, silah arkadaşlarını kaybeden askerlere taziye dileğinde bulunup moral veren Başbakan Davutoğlu, Orgeneral Özel ve bakanlar, sınır hattındaki son duruma ilişkin de bilgi aldı.
Başbakan ve beraberindekilerin ziyaret ettiği yerler ve geçtiği güzergah üzerinde zırhlı araçlarla polis ve jandarmaların yoğun önlem aldığı görülürken, çatılarda keskin nişancılar görevlendirildi, 2 helikopter sürekli uçuş yaptı.
Dağ Hudut Karakolu
Sınır hattındaki incelemelerinin ardından yeniden Gaziantep'e dönecek olan Başbakan Dav
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


