Davutoğlu'ndan hafızalara kazınacak itiraf
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Eylül 22 2015
Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın son saldırıları ile HDP'ye siyaset alanının daraltıldığını belirterek, "HDP'nin burada misyonu, açık söylüyorum normalde misyonu, bizim bu süreçte onlara yapabilecekleri misyonu, biz onları muhatap aldık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütü PKK'nın son saldırıları ile HDP'ye siyaset alanının daraltıldığını belirterek, "HDP'nin burada misyonu, açık söylüyorum normalde misyonu, bizim bu süreçte onlara yapabilecekleri misyonu, biz onları muhatap aldık. İmralı ya da Kandil'i değil." dedi. Davutoğlu 90'lara dönüldü tartışmaları ile ilgili '90'lara dönen devlet değil, terör örgütü PKK'dır' diye itiraf etti.
Davutoğlu ardından da "İmralı ile istihbarat görüştü, Kandil'le kimse görüşmedi ve HDP'liler görüştü. Doğru bir yöntemle bu vizyon içinde yürüselerdi başarılı demokratik bir hareket olarak bugün başka bir yerde olurlardı. Ama onlar önce etkisizleştirildiler, rolleri zayıflatıldı." diye ekledi.
Seçimler öncesinde televizyon ekranlarında daha sık görüneceğini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Show TV Ankara Temsilcisi Ali Can Türkoğlu'nun yönettiği ve gazeteciler Nihal Bengisu Karaca ile Murat Çelik'in katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Davutoğlu'na artan terör saldırıları, çözüm süreci, HDP'nin durumu ile ilgili de sorular yöneltildi.
HDP'Lİ VEKİLLER CUDİ DAĞI'NDA NE ARIYOR
Davutoğlu ilk olarak HDP'nin şiddetten uzaklaşmamış olmasını eleştirdi: "Baskıyla oy alıp demokratik görünecekler, diğer yandan silahla hareket edecekler. Bu olmaz. HDP'li vekiller Cudi Dağı'nda ne arıyor? Kime canlı kalkan oluyorlar? Bunun demokratik mücadele anlamında bir anlamı vardı. Kalkan olmaya gittikleri katiller, Silvan'da 12 yaşındaki Fırat'ı katleden kimseler. HDP ya barış içinde demokrasinin yolunu tercih edecek, 1 Kasım'a doğru bütün bu terörü lanetleyerek, silahları bırakın diyerek seçime gidecek ya da Cudi Dağı'na yürüyecek. Cudi Dağı'na yürüyenler teröristlerle aynı işi yapmış olurlar."
SEÇİMLERİN YAPILABİLMESİ İÇİN SÜKUNETE İHTİYAÇ VARDI
Çözüm sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Bir irade beyan ediyor
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!4.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'5.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı
6.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı7.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı8.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!9.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'10.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







