Davutoğlu'nda umut yok, Babacan belki!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 10 2019
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, AKP'nin partili cumhurbaşkanlığı sistemi ile bağımsız olması gereken devlet kurumlarını tamamen kendisine bağladığını ve devlet mekanizmasını kilitlediğini söyledi. Katırcıoğlu, AKP'ye alternatif parti çalışmalarında Ali Babacan'ı daha makul bulduğunu kaydetti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldikten sonra bağımsız devlet kurumlarını kendine bağlı hale getirdiğini, bunun devlet mekanizmasını kilitlediğini söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Katırcıoğlu, AKP'ye alternatif parti kurulacağı iddialarını da değerlendirdi.
KATIRCIOĞLU: DAVUTOĞLU'NDAN UMUDUM YOK
Katırcıoğlu, “Ahmet Davutoğlu’ndan çok umudum yok, fakat Ali Babacan’ı daha ciddiye almak gerektiğini düşünüyorum” diyen Katırcıoğlu, “Çünkü Babacan dünyayı bilen bir insan, liberal bir insan sanıyorum, muhafazakâr insan ama konuşabilir bir insan." dedi.
Davutoğlu'nun çok fazla ideolojik arka planı olduğunu belirten Katırcıoğlu, "Onunla bir şeyler anlaşmak mümkün değil gibi geliyor bana. Önümüzdeki dönemde sanıyorum bu meselede de önemli bir değişim göreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Türkiye'nin 2019 yılının ilk 3 ayında yüzde 4 civarında küçüleceğini söyledi.
HUKUK DEVLETİ YOKSA YABANCI SERMAYE DE YOK
Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, hukuk devletinin ortadan kalkmasının yabancı sermayeyi de ürküttüğünü söyledi.
Katırcıoğu, T24'e verdiği mülakatta ekonomik krizin devam edeceğini şu sözlerle aktardı: "Geçen yıl sonunda ekonomi yüzde 2,5 küçüldü. Bu çeyrekte de yüzde 4 civarında küçülecek. 3'üncü çeyrekte küçülmenin devam edeceği beklentisi var."
“Dolayısıyla da
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar4.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’5.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
6.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi7.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı8.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı9.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş de...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...

Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alac...

ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu


