Dev liste açıklandı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 6 2016
Forbes dergisinin yayınladığı dünyanın en güçlü kadınları listesinde Çinli kadın sayısı bu yıl her zamankinden fazla oldu.

2016'da dünyanın en güçlü 100 kadını listesine 9 Çinli kadın girdi. Böylece Çin, 51 kadınla listeye en çok kadın sokan ülke olan ABD'den sonra ikinci sıraya yerleşti.Bu yıl dünyanın en güçlü kadınları listesinde başı yine son yıllarda olduğu gibi Almanya Başbakanı Angela Merkel çekiyor.
İkinci sırada ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin aday adayları arasında yer alan Hillary Clinton, üçüncü sırada da kısaca FED olarak adlandırılan ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen bulunuyor.
Türkiye'den listeye giren tek kadın, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı. Dünyanın en güçlü 100 kadını arasında geçen yıl 70. sırada olan Güler Sabancı'nın bu yıl 64. sırada olduğu dikkat çekiyor. Listede 29 ülkeden siyaset, iş dünyası, teknoloji ve yardım gibi alanlarda öne çıkan kadınlar yer alıyor.
Forbes, listedeki kadınların toplam 1 trilyon dolarlık bir geliri kontrol ettiklerini dünyada 3,6 milyardan fazla kişiyi etkilediklerini bildiriyor. Listede 32 yönetici, 12 dünya lideri ve 11 milyarder bulunuyor.
En gençleri 41 yaşındaki Yahoo genel müdürü Marissa Mayer, en yaşlısı ise 90 yaşındaki İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth. Almanya Başbakanı Angela Merkel toplam 11 kez listeye girdi, son 6 yıldır da ilk sırada yer alıyor. Mayıs ayında usulsüzlükle suçlanarak görevden uzaklaştırılan Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Roussef'in ise bu yılki listeden çıkarılması dikkat çekti.
KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







