'Devren kiralık' olan binadaki dershanenin sınıfları tek tek mühürlendi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Aralık 11 2015
Çorum'da üzerinde 'devren kiralık' yazısı bulunan bir dershane binası, içinde özel bir şirketin merkezi bulunmasına rağmen valilik talimatıyla kapatılmaya çalışıldı. Avukatların 4 saatlik mücadelesinin ardından bina yerine bu kez 21 sınıf tek tek mühürlendi.
Çorum'da üzerinde 'devren kiralık' yazısı bulunan bir dershane binası, içinde özel bir şirketin merkezi bulunmasına rağmen valilik talimatıyla kapatılmaya çalışıldı. Avukatların 4 saatlik mücadelesinin ardından bina yerine bu kez 21 sınıf tek tek mühürlendi.

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay kararlarına rağmen Çorum merkez ile Alaca ve Osmancık ilçelerindeki ruhsatlı 3 dershane şubesi mühürlendi. Okula dönüşüm başvuruları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce reddedilen dershaneler, geçen Eylül ayında yapılan operasyonlar kapsamında polis baskınına maruz kalmıştı.

Alaca ve Osmancık'taki şubelerin mühürlenmesinin ardından dün akşam mesai saati bitiminde çok sayıda ekip Çorum merkezdeki Özel Ahi Sevgi Çiçeği Anafen Dershanesi'ne geldi. İçerisinde özel bir şirketin merkezinin de bulunduğu bina komple mühürlenmek istendi. Kurum avukatları, yapılmak istenen uygulamanın hukuksuz olduğunu söyleyerek, itiraz etti. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yahya Çoban, dershaneye gelerek binanın mühürlenmesi talimatını yineledi. Kurum avukatlarının 4 saatlik mücadelesinin ardından ekipler, bina yerine bu kez 21 sınıfın kapısını tek tek mühürledi. Kapatılmaya çalışılan dershane binasının devren kiralık olduğu ve bir süre önce bina dışına 'kiralık' ilanı asıldığı öğrenildi. Bina dışındaki tabelaların da sökülmüş olduğu görüldü.

Kapatma girişimine tepki gösteren kurum avukatı Nurullah Layık, AYM ve Danıştay kararı gereğince ruhsatı iptal edilmeyen ve hali hazırda Milli Eğitim bünyesinde ruhsatı bulunan Özel Ahi Sevgi Çiçeği Anafen Dershanesi'nin valilik talimatıyla mühürlendiğini söyledi.

"Şirketin resmi kurumlar nezdinde gözüken faaliyet merkezi ile kapatma talimatında belirtilen adresin farklı olmasına ve itirazlara rağmen kapatma girişiminde ısrar edildi." diyen Layık, kapatma işleminin normalde Milli Eğitim yetkililerinin yapması gerekirken, onlarca polisin görevlendirildiğini kaydetti. Layık, şöyle konuştu: "İçerisinde şirket merkezi olan binayı kapatacaklarını söylediler. İtirazımız üzerine

Bu haberler de ilginizi çekebilir