Diyarbarkır'da polis aracına saldırı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 30 2015
Diyarbarkır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu. Yoldan geçmekte olan 2 vatandaş yaralandı.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yaparken düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 30 yaşındaki polis memuru Mehmet Uyar'ın Manisa'nın Salihli İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, üç gün önce askeri konvoyun geçişi sırasında park halindeki bomba yüklü otomobilin patlatılmasıyla şehit edilen Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un acısını yaşayan Salihli halkı bir hafta içinde ikinci kez şehit acısı yaşadı.
Çınar İlçesi'nde dün (Çarşamba) saat 22.45'te devriye görevi yaparken, kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin büyük korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan polis memuru Mehmet Uyar (30) ile yoldan geçen 2 vatandaş yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, durumu ağır olan polis memuru Mehmet Uyar ile 2 sivil vatandaş Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar ve Osman Caran isimli vatandaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Acı haber şehit polis Uyar'ın Salihli'nin Güneş Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düşürdü. Şehidin evine Türk Bayrağı asılırken, ev başsağlığı için gelenlerle doldu taştı.
15 AĞUSTOS'TA SALİHLİ'YE GELECEKLERDİ
Şehit olan polis memuru Mehmet Uyar'ın, eşi Nedime Uyar'ın da yine Diyarbakır'da polis memuru olduğu öğrenildi. Uyar çiftinin tayinlerinin Salihli'ye çıktığı, ancak tayin işlemlerinin durdurulmasından dolayı Salihli'ye 15 Ağustos'ta gelecekleri belirtildi. Öte yandan şehidin eşi polis memuru Nedime Uyar'ın da 4 aylık hamile olduğu bildirildi.

ŞEHİT MEHMET UYAR VE EŞİ NEDİME UYAR
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı2.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada3.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...


