Donetsk’te pazar yeri vuruldu 27 kişi öldü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 21 2024
Bugün öğleden sonra Donbas’ın en büyük şehri Donetsk'te pazar yerinde patlama meydana geldi.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rus medyasının iddiasına göre Ukrayna ordusunun düzenlediği saldırıda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 27 vatandaş hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı bulunuyor.
İddialara göre saldırılarda İHA’lar da kullandı. Donetsk, Gorlovka, Makeevka, Yasinovatsky bölgeleri ateş altında kaldı.
Rusya, BM Güvenlik Konseyi'nin 22 Ocak'ta acil toplanması talebinde bulundu. Konuyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un konuşma yapması bekleniyor.
Donetsk Yönetim Başkanı Denis Puşilin, Donetsk'teki pazar yerinin bombalanması sonucu ölenlerin sayısının 27'e yükseldiğini ikisi ağır en az 20 yaralı olduğunu söyledi.
Donetsk'teki pazarın bombalanması sırasında hayatını kaybedenler için 22 Ocak'ta bölgede bir günlük yas ilan edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


