Dört yıl 'arazi' olan bankamatik memur işten atıldı, AKP'li vekil danışman yaptı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 22 2019
Muhalif belediyede 5 yıllık görev süresince sadece 1 yıl işe gelen kişinin işten çıkarılmasını eleştiren AKP’li vekil, akrabası olduğu ortaya çıkan bu kişiyi danışmanı olarak işe aldı.
AKP Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, CHP'li Gölbaşı ve SP'li Kahta Belediyelerini ‘işçi kıyımı' ile itham edip “Çıkarılan işçilerden birini danışmanım olarak işe alacağım” dedi.
Ancak AKP'li Toprak’ın yanında işe aldığı Mehmet Öztürk adlı kişinin yakın akrabası olduğu ortaya çıktı. Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre TÜGVA'nın eski Kahta temsilcisi olan Öztürk'ün Kahta Belediyesi'nde işe gitmeden maaş aldığı ve bu nedenle işine son verildiği bildirildi. SP'li Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Öztürk'ün işe gelmeden maaş aldığını doğruladı.
5 YILLIK GÖREV SÜRESİ BOYUNCA YALNIZCA 1 YIL İŞE GİTMİŞ
Öztürk'ün, seçimlerden sonra yeni yönetimin talimatına rağmen işe gitmediği, gittiği günlerde de verilen işi yapmadığına dair tutanaklar da ortaya çıktı. 5 yıldır Kahta Belediyesi'den maaş alan Öztürk'ün, sadece 1 yıl işe gittiği öğrenildi.
Mehmet Öztürk'ün, yakın akrabası olan AKP Milletvekili Muhammed Fatih Toprak'a danışman olması, yakınları, arkadaşları ve temsilciliğini yaptığı TÜGVA tarafından sosyal medyada kutlandı. Milletvekili Toprak ise mevcut diğer danışmanı aracılığıyla “2'nci danışmanlık kadrosu boş. Değerlendirmeler sürüyor. Henüz resmiyette bir şey yok” dedi. Toprak'ın danışmanı, Öztürk'ün sosyal medyadaki kutlama mesajları için de “Akrabaların kutlaması” demekle yetindi.
NE OLMUŞTU?
AKP’li Toprak, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Kahta belediyelerini işten çıkarmaları nedeniyle eleştirmiş, “Kim işçinin yanında, kim işçinin karşısında bunu da vatandaşımızın takdirine bırakıyorum” demişti. Toprak, yanına danışman aldığı yakın akrabasının bankamatik memuru olduğu belirtilerek işten çıkaran Saadet Partili Kahta Belediyesi'ne yönelik “Sözde ‘hak, hukuk' diyenlerin işçilerin alın teriyle nasıl oynadıklarını görüyoruz” i
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest10.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







