Dünyada ilk: İsrail’de ‘flurona’ vakası tespit edildi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 3 2022
İsrail'de hamile bir kadında aynı anda grip ve Covid-19 görüldü. 'Flurona' adı verilen bu yeni çift enfeksiyona dünyada ilk kez rastlandı.
Dünya solunum yolları enfeksiyonuna neden olan virüslerden kurtulamıyor. Bilim dünyasını endişelendiren yeni açıklama bu kez İsrail’den geldi. İsrail’de hamile bir kadının grip ve Covid-19’a aynı anda yakalandığı bildirildi. ‘Flurona’ adı verilen bu yeni çift enfeksiyon durumuna dünyada ilk kez rastlandı.
HASTANEDE ÖĞRENDİ
İsrail’in Petah Tikva şehrinde aşısız ve genç bir kadın, korona virüsü belirtileri gösterdiği için gittiği hastanede hem Covid-19’a hem de grip hastalığına yakalandığını öğrendi.
Hastanenin jinekoloji bölümü başkanı Prof. Dr. Arnon Vizhnitser, çifte enfeksiyon vakasını ilk bildiren Yedioth Ahronoth gazetesinin aktardığına göre, “Her iki test de tekrar kontrol etmemize rağmen pozitif çıktı” dedi. Söz konusu çift enfeksiyon durumu, ‘flurona’ olarak tanımlanıyor. Kelime, İngilizce grip anlamına gelen ‘flu’ ve ‘corona’ kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.
Sputnik’in aktardığına göre Prof. Vizhnitser, hastanın hafif semptomlar gösterdiğini ve iki hastalığın da üst solunum yollarında ortaya çıkması sebebiyle aslında aynı hastalık olduğunu belirtti. “Gripli hamile kadınları bu süreçte daha fazla görmeye başladık. Doğumda ateşi çıkan ve koronavirüs mü yoksa grip mi olduğunu bilmediğiniz bir hastayla uğraşmak kesinlikle büyük bir zorluk. Bu yüzden onlara aynı şeyi söylüyorsunuz” diyen Vizhnitser, “Hastalığın çoğu solunum yollarıyla ilgili” diye ekledi.
HASTALIK ARAŞTIRILIYOR
Öte yandan, kadının perşembe günü hastaneden taburcu edildiği bildirildi. Habere göre Sağlık Bakanlığı, iki virüsün kombinasyonunun daha ciddi hastalıklara neden olup olmayacağını saptayabilmek için vakayı değerlendiriyor. Bu arada İsrail Hastalık Kontrol Merkezi, yakın zamanda grip vakalarında keskin bir artış olduğunu bildiriyor. Grip aşıs
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


