Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin pozisyonu değişti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Temmuz 20 2022
Her yıl hazırlanan "Dünyanın en güçlü pasaportları" listesinin güncel versiyonu yayınlandı... Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildiği ülke sayılarına göre sıralanan listede Türkiye'nin durumu da değişti.
Henley & Partners isimli Londra merkezli danışmanlık şirketinin her yıl hazırladığı Henley Pasaport Endeksi’nin güncel verileri kamuoyu ile paylaşıldı.
Her yıl hazırlanan ve merakla beklenen listede sıralamada dikkat çekici değişlikler de yaşandı…
Vize istenmeden seyahat imkanı sağlama kriterini baz alarak hazırlanan listede Japonya, Singapur ve Güney Kore en güçlü pasaportlara sahip olan ülkeler olarak öne çıktı. Covid-19 salgını öncesinde Avrupa ülkeleri tarafından domine edilen listede böylelikle Asya ülkeleri öne çıkmayı başardı.
Sıralamada bu üç Asya ülkesini Almanya, İspanya, Finlandiya ve İtalya izlerken Türkiye ise sıralamada 54’üncü oldu. 110 ülkeye vizesiz girme imkanı sağlayan Türk pasaportu için bu sayı bu yıl da değişmezken geçen seneki sıralamada 57’nci olduğu da görülüyor.
Ukrayna’ya saldırarak büyük tepki toplayan ve yaptırım üstüne yaptırım uygulanan Rusya’nın pasaportu ise 50’nci sırada yer aldı.
Dünyanın en işlevsiz pasaportu olarak ise Afganistan pasaportu listeye girdi. Afganistan pasaportuna sahip olanlar sadece 27 ülkeye giriş yapabiliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakan Fidan: 'Yolumuzu bulmaya çalışıyoruz'2.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı3.Mehmet Şimşek kararını verdi; Yüzde 20'de sabitleyecek!4.Trump ile konuşan Erdoğan: Hassasiyetimizi ilettik!5.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!
6.Türkiye'de sosyal medya yasağı geliyor! Kimleri etkileyecek?7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?8.Erdoğan hakkında yeni rapor: 'Büyükelçilikleri ‘muhaliflere baskı’ aparatı haline getirdi'9.Özel’den Erdoğan’a ‘Maduro’ tepkisi: Trump'ın teklifini biliyor muydun?10.Trabzon'da görülmemiş skandal! Maç için yola çıktılar AKP'li oldular

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hakan Fidan: 'Yolumuzu bulmaya çalışıyoruz'

Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı i...

Mehmet Şimşek kararını verdi; Yüzde 20'de sabitley...

Trump ile konuşan Erdoğan: Hassasiyetimizi ilettik...

İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında ...


