Durumu kötüleşen tutuklu Ayık için acil tahliye çağrısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 13 2022
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde tutulan ve durumu ağırlaşan yüzde 76 engeli raporu bulunan Devrim Ayık için acil tahliye çağrısında bulundu.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde tutulan ve durumu ağırlaşan yüzde 76 engeli raporu bulunan Devrim Ayık için acil tahliye çağrısında bulundu.
Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için gerçekleştirdikleri eylemlerin 414’üncü haftasında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde açıklama yaptı. “Tedavi Haktır Engellenemez ve Hasta Mahpuslar Serbest Bırakılsın” pankartının açıldığı açıklamada konuşan İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Devrim Ayık’ın ağır hastalıkları nedeniyle durumunun kötüye gittiğini belirterek, acil tahliye çağrısı yaptı.
‘SİYASİ DOSYA DENİLEREK BAKILMIYOR’
Ayık’ın 2021’de tekrar tutuklandığını anımsatan Çevirmen, “Ayık ağır CHRON hastalığından dolayı ilk ameliyatında 40 cm, ikinci ameliyatında da 60 cm bağırsağı alınmıştır. 2 Nisan 2021’de yapılan kolonoskopi kontrolünde doktor tarafından ‘bağırsaklarında ciddi derecede çürümelerin başladığı, acilen ilaç ve iğne ile tedavisinin yapılması ve diyet uygulanması gerektiği’ ifade edilmiştir. Ancak bunlarla ilgili olarak bir işlem yapılmamıştır. Ayrıca 2006 yılında geçirdiği kaza sonucu bir gözünü kaybetmiş, sol gözü miyop olup 30 dereceye kadar yükselmiştir. Ayık, hastalıklarından kaynaklı olarak yüzde 76 engelli raporludur” dedi.
Ayık’ın ailesi ile yaptığı son telefon görüşmesinde koğuştaki bütün arkadaşlarının hasta olduğunu anlattığını aktaran Çevirmen, Ayık’ın durumunun ise bir haftadır kötüye doğru gittiğini dile getirdi. Çevirmen, “Günlerdir ateşi 38 derecenin altına düşmedi, tansiyonunun 7’ye 4 olduğunu belirtmiş ve gittikçe de düşüyor, kalbinin sıkıştığını, göğüs kafesindeki sancılara ve baş ağrısına dayanamadığını, bir gözünün tamamen görme işlevi uzun zamandan be
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon3.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


