Ebced hesabıyla günümüze bakan meseleler - 3
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 10 2017
Hasan Toprak ebced hesabına dayanarak günümüz meselelerini yorumlamaya devam ediyor
İnatçı kesildi
(Müddesir Suresi, 74:11-74:26)
Mekke’nin en zengin ve nüfuzlu liderlerinden olan Velid bin Muğire hakkında Müddessir suresi ”Tek olarak yarattığım o kimseyi bana bırak. Hem ona bol servet verdim. Hem göz önünde oğullar verdim. Hem ona büyük imkanlar sağladım. Sonra da şiddetle arzu eder ki daha da artırayım” buyurmaktadır. Sonraki ayetler (74:16-18) ise (Kellâ innehû kâne liâyâtinâ anîden se urhikuhü saûden innehû fekkera ve kaddera) “Hiç heveslenmesin! Çünkü o bizim ayetlerimize karşı bir inatçı kesildi. Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım. Zira o düşündü, ölçtü, biçti” buyurmakta, ”Hay kahrolası! Nasıl da ölçtü biçti!” diyerek inkarını kınamakta, kaba ve kibirli tavırlarını ve varacağı feci akibeti nazara vermektedir. Mezkur cümlelerinin ebcedi (şeddesiz) miladi 2014 tarihine karşılık gelmektedir. Bu tarihlerde Peygamber mesleğinin temsilcisi iman ve Kur’an hizmetlerini çarpık bir muhakeme içinde inatla karalayan, gayretullaha dokunacak ölçüsüz iftiralar uyduran bazı nüfuzlu kimseler bulunacağına, neticede bunların peşine düştüğü nimetlere asla ulaşamayacağına, bilakis elindeki güç ve nüfuzu de eriteceğine bir işaret olabilir. Doğrusunu ancak Allah bilir. Gazabından rıza ve ğufranına sığındık Allah’ım, müminlere lütuf ve rahmetinle muamele buyur.
Son Diriliş
(Ankebut Suresi, 29:19-29:20)
Ahiret hayatını ispat adına yeryüzünü dolaşıp kudret delillerinden ibret alma yolunu gösteren bir ayeti kerime ”De ki: Yeryüzünde bir gezinin de bakın O’nun yaratma işini başlangıçta nasıl yaptığına; sonra da Allah, neş’e-i uhra’yı (son yapışı) inşa edecektir. Şüphesiz Allah, herşeye gücü yetendir” buyurmaktadır. Bütün varlığı ibret nazarı ile incelemeye, ve geçmiş milletlerin yurt ve kalıntıları üzerinde tefekküre davet eden bu ayet-i kerimede (29:20) geçen “son yaratma” (Enneş’ete’l-Âhirete) (ifad
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!3.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi4.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'5.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!
6.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı7.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...


