Edirne Ekonomi Zirvesi başladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Mart 19 2016
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) tarafından düzenlenen Edirne Ekonomi Zirvesi toplantısı başladı.
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) tarafından düzenlenen Edirne Ekonomi Zirvesi toplantısı başladı.

Binlerce yıllık tarihi geçmişiyle farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan şehir, sahip olduğu zenginliklerin masaya yatırılması, tanıtılması amacıyla Edirne Belediyesi ve YAPDER tarafından ortak bir zirve gerçekleştirildi. Bu kapsamda Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda Edirne Ekonomi Zirvesi düzenlendi.

Toplantıya Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Belediye Başkanı Recep Gürkan, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak,
Ticaret Borsası, Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği başkanları, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ve şehrin ekonomisine katkı sağlayan çok sayıda kişi ve kurum katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, tarımsal, hayvansal ürünler ile tekstil üretiminin şehrin ekonomisindeki önemi işaret ederek yapılacak yatırımların önünü açmak adına valilik olarak üzerlerine düşeni yapmayı şimdiden taahhüt ettiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir kentin kalkınmasının, gelişmesinin, geleceğe taşınmasının en önemli unsurunun ekonomi olduğunu söyledi. O yüzden YAPDER ile uzun süreden beri yaptıkları görüşmelerde Edirne'de bir ekonomi zirvesi düzenlemek istediklerini anlatan Gürkan, kentin tarihsel önemine vurgu yaptı.

Edirne'nin Osmanlı'nın üç başkentinden birisi olduğunu ifade eden Gürkan şunları söyledi: "Edirne tarımsal üretimi ile bir eğitim kenti olması ve buna bağlı olarak turizmi ile gittikçe gelişmekte olan bir şehir." dedi.

Türkiye'de UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan 15 eserinden ikisinin Edirne'de olduğunu hatırlatan Gürkan, şehrin sadece bu ikisinden ibaret olmadığını, Doğu Roma, Makedon, Trakların kurucu olduğu bölgenin en ihtişamlı başkenti olduğunu açıkladı.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ise, Edirne, insan malz

Bu haberler de ilginizi çekebilir