Erdoğan: ABD yanlış bir hamlede bulunursa mahkemeye veririz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 27 2019
Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 gerilimiyle ilgili olarak "F-35 projesi için zaten 1.25 milyar doları ödedik. Eğer öyle yanlış bir hamlede bulunurlarsa meseleyi uluslararası tahkim mahkemesine götürürüz. Şimdiye kadar yaptığımız ödemeleri geri isteriz" dedi.
Japonya'nın Osaka kentinde düzenlenecek G20 zirvesi öncesi Japon Nikkei gazetesine konuşan Tayyip Erdoğan, zirvede ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşme, Rusya ile S-400 hava ve füze savunma sistemleri anlaşması, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçimi ve Türkiye ile Japonya arasında müzakeresi süren ekonomik ortaklık anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Anadolu Ajansı'nın (AA) aktardığına göre G-20 zirvesinde yapacağı temaslara ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşmesi hususunda, "G20 zirvesi kapsamında ABD Başkanı Trump ile yapacağım görüşmenin, ikili ilişkilerimizdeki çıkmazı açacağına ve iş birliğimizi güçlendireceğine inanıyorum. Bunun yanı sıra Sayın Trump'ın temmuz içinde Türkiye'ye ziyareti de konuşuluyor" değerlendirmesinde bulundu.
?Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'ı S-400 füzelerinin satın alınması üzerine Türkiye'ye yaptırım uygulamamaya ikna edebilecek misiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:
"S-400 hava savunma sisteminin tedarik edilme meselesi, ülkemizin acil güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılmış bir mal ve hizmet alımıdır. Güvenlik tehditlerine karşı hava savunma sistemi arayışımızda teknoloji transferi ve fayda-maliyet analizi bizim için öncelik olmuştur. S-400'leri tedarik etmemize bu çerçeveden bakılmalıdır. Önümüzdeki ay bu sistemi almaya başlayacağız.
Konuya ilişkin ABD ile görüşmelerimiz sürüyor. Trump ile G20'de bu meseleyi detaylı konuşmayı ümit ediyorum. Aslında S-400 konusunda Sayın Trump, Türkiye'nin endişelerini, neden bu sisteme ihtiyaç duyduğumuzu ve nasıl bu noktaya geldiğimizi iyi biliyor. Şimdiye kadar bize yöneltilen endişeleri gidermek için, ortak komisyon kurmak da dahil olmak üzere farklı teklifler sunduk. Süreci rayından çıkarmak ve tehdit dili kullanmak kimseye fayda getirmez. S-400 meselesini ittifakımız
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Trump açıkladı: Maduro yakalandı...2.Trump: Maduro New York’a götürüldü, Venezuela’yı biz yöneteceğiz3.İşte Amerika'nın aldığı Maduro'dan ilk fotograf!4.Ukrayna ordusu güney cephesinde zor durumda: Büyük çaplı tahliye başladı5.Erdoğan'ın danışmanı Cemil Ertem, Maduro'ya destek mesajını sildi!
6.ABD: ‘Maduro ve eşi New York’ta yargılanacak’7.Özel: Erdoğan, ‘Kardeşim Maduro’ diyordu, bugün tek kelime edemiyor8.Cumhur İttifakı'nın küçük ortağından başkanlık sisteminde değişiklik talebi9.Venezuela’nın Türkiye Büyükelçisi Gutierrez Türkiye'den resmi kınama beklentisini açıkladı10.İşte son rakamlar: Kaç Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildi?
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HÜSEYİN ODABAŞI

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER






