Erdoğan ABD’ye NATO üzerinden seçim teminatı verdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 28 2023
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğinin Vilnius Zirvesi'ne yetişip yetişmeyeceğini anlamak için seçim tarihi sorduğunu belirtti.
Gazeteci-yazar Murat Yetkin bugünkü yazısında, deprem bölgesindeki durumu görmek için bölgeye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Mevlüt Çavuşoğlu ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında görüştüğünü yazdı.
Yetkin’in diplomatik kaynaklarına dayandırdığı yazısında, Çavuşoğlu, Erdoğan'ın Finlandiya ile fazla sorunu olmadığını ama İsveç’in sözünde durmadığını söyledi. NATO’nun güçlenmesi isteniyorsa ABD’ye düşen F-16 sorumluluğu hatırlatıldı.
Blinken buna karşı görüşmelerin yeniden başlaması gerektiğini belirtirken İsveç'in sözünde durmadığını NATO ülkelerine gösterebilmek adına Çavuşoğlu, Brüksel’deki NATO karargâhında görüşmelerin başlayabileceğini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı’nın İsveç – Finlandiya NATO üyeliğinin 11-12 Temmuz'daki Vilnius Zirvesi'ne yetişip yetişmeyeceğini anlamak için seçim tarihi sorduğunu belirten Yetkin, "Erdoğan büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta olacağı yanıtını verdi. Böylece hem ABD’ye hem NATO’ya Türkiye’deki seçimlerin zamanından önce yapılacağı, NATO Zirvesi sonrasına kalmayacağı teminatı verilmiş oluyordu" diye yazdı.
Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda önce Finlandiya, ardından İsveç'e NATO üyeliği için onay vereceğini kaydeden Yetkin, "Çavuşoğlu’nun bugün İsveç’e koşulları yerine getirmezse onay verilmeyeceğini yinelemesine rağmen Erdoğan’ın ABD’ye direnişinin uzlaşmayla sonuçlanması mümkün görünüyor. Erdoğan kaybederse ne olacak? Altılı Masa hem terörle mücadele hem Batı, özellikle de Avrupa Birliği ile ilişkilerin geliştirilmesi sözünü şimdiden vermiş bulunuyor" ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


