Erdoğan, iktidarın gasp ettiği Koza Altın'ın adını değiştirdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 8 2025
AKP iktidarı tarafından gasp edildikten sonra Türkiye Varlık Fonu’na devredilen Türkiye’nin ilk altın madenciliği şirketi Koza Altın İşletmeleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ticaret unvanını “Türk Altın İşletmeleri Anonim Şirketi” olarak değiştirdi.
Şirketten yapılan açıklamada, Erdoğan’ın kararıyla yeni ismin ‘Türk Altın İşletmeleri Anonim Şirketi’ olduğu belirtildi.
TR724'ün haberine göre Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada “Şirketimiz ticaret unvanı olan “Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi”nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile, “Türk Altın İşletmeleri Anonim Şirketi” olarak değişmesine karar verilmiştir. İlgili Kamu Kurumları’nın izni ve yapılacak ilk genel kurulda ortakların onayı sonrası, Ticaret Sicil Gazetesi’nde tescil ve ilan edilecektir.” denildi.
TERÖR BAHANESİYLE GASP EDİLİP İÇİ BOŞALTILMIŞTI
Akın İpek’in sahibi olduğu Koza Davetiye Mağaza İşletmecilik A.Ş ve Koza İpek Holding A.Ş firması, 2005 yılında Normandy Madencilik A.Ş.’nin bütün hisselerini Newmont Mining Corporation Şirketi’nden satın aldı. Şirket 2010 yılı şubat ayında halka arz edildi.
15 Temmuz'un ardından ilan edilen OHAL döneminde Koza İpek Holding’e cemaatle iltisaklı olduğu bahanesiyle operasyon yapılarak el konuldu. Daha sonra kayyım ataması yapılan şirketlerin yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçti.
Akın İpek’in yurtdışında açtığı davalar ve Yargıtay’da süren müsadere davası geçen yıl sonuçlandı. Yargıtay’ın müsadere kararının ardından 2023’te Koza İpek, İpek Enerji, Koza Anadolu Metal, ATP İnşaat başta olmak üzere bütün şirketlerin hisseleri Hazine’ye geçti. 12 Eylül 2024 tarihinde ise Hazine’nin bünyesindeki şirketler Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredildi.
Koza Altın İşletmeleri, Koza Anadolu ve İpek Enerji’nin kayyımları, geçen kasım ayında birleşme kararlarını açıklamıştı. Koza Altın, Koza Anadolu ve İpek Enerji şirketleri artık, TVF bünyesinde 2020’de kurulan Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. çatısı altında faaliyetlerine devam ediyor. Şirketlere yönelik huk
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?8.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı9.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı10.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...


