Erdoğan kullanıp attı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 12 2017
Yeni HSK’da AKP ve MHP'ye yakın isimler aday gösterildi, sosyal demokratların üzeri çizildi.
HSK'da AKP-MHP koalisyonu
16 Nisan’da kabul edilen anayasa değişikliğiyle yapısı değiştirilen Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yeni üyelerinin seçiminde 2014’te kurulan “yargıda birlik” ittifakı bozuldu. “Yargıda Birlik” içindeki sosyal demokratlar, 16 Nisan referandumu sonrasında HSK’den tasfiye edilmek üzere.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 18 Ocak’ta yaptığı “Yargıda Birlik Derneği üyeleri olarak şundan emin olmanızı istiyorum: Önümüzdeki dönemde de Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun çoğulcu ve geniş tabana oturan yapısı mutlaka korunacaktır. Ülke olarak, adalet teşkilatı olarak çok büyük faydasını gördüğümüz bu çoğulcu yapıdan geriye dönüş mümkün değildir. Önümüzdeki dönemde de HSK’nin çoğulcu ve geniş tabana oturan yapısı mutlaka korunacaktır” sözüne karşın, Meclis’in seçeceği 7 üye için belirlenen 21 aday arasında sosyal demokratlar alınmadı. Erdoğan böylece Cemaat'e karşı yargıda kıyım yapmak için kullandığı kadronun bir bölümü tasfiye etmiş oldu.
Meclis’teki oylamada adayların tamamı AKP-MHP’nin ittifakıyla belirlendi. Oluşan tablodan rahatsız olan sosyal demokrat kökenli yargı üyelerinin, HSK üye seçiminin tamamlanmasının ardından yol haritalarını belirleyeceği öğrenildi.
Dernek 2014 yılında yapılan HSYK seçimleri öncesinde platform adı altında oluştu. Doğu Perinçek'e yakın isimlerin önderliğinde oluşan dernek Cemaat'e yönelik cadı avının ana karargahı görevini üstlendi.
Erdoğan kullanıp attı
Anayasa değişikliği ile adı Hâkimler ve Savcılar Kurulu olarak değiştirilen kurulun üye sayısı 13’ü indirildi. Bakan ve Müsteşar dışındaki 11 üyenin atama yoluyla görev yapması öngörüldü. Bunlardan 4’ün Cumhurbaşkanı, 7’sini ise Meclis seçiyordu. Meclis’e Yargıtay, Danıştay, avukat ve öğretim üyeleri kontenjanından toplam 83 aday başvurdu. TBMM Karma Komisyonu, bu sayıyı önceki gün 21’e indirdi. Her bir üyelik için 3’e
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'9.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'10.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


