Erdoğan kullanıp attı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 12 2017
Yeni HSK’da AKP ve MHP'ye yakın isimler aday gösterildi, sosyal demokratların üzeri çizildi.
HSK'da AKP-MHP koalisyonu
16 Nisan’da kabul edilen anayasa değişikliğiyle yapısı değiştirilen Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yeni üyelerinin seçiminde 2014’te kurulan “yargıda birlik” ittifakı bozuldu. “Yargıda Birlik” içindeki sosyal demokratlar, 16 Nisan referandumu sonrasında HSK’den tasfiye edilmek üzere.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 18 Ocak’ta yaptığı “Yargıda Birlik Derneği üyeleri olarak şundan emin olmanızı istiyorum: Önümüzdeki dönemde de Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun çoğulcu ve geniş tabana oturan yapısı mutlaka korunacaktır. Ülke olarak, adalet teşkilatı olarak çok büyük faydasını gördüğümüz bu çoğulcu yapıdan geriye dönüş mümkün değildir. Önümüzdeki dönemde de HSK’nin çoğulcu ve geniş tabana oturan yapısı mutlaka korunacaktır” sözüne karşın, Meclis’in seçeceği 7 üye için belirlenen 21 aday arasında sosyal demokratlar alınmadı. Erdoğan böylece Cemaat'e karşı yargıda kıyım yapmak için kullandığı kadronun bir bölümü tasfiye etmiş oldu.
Meclis’teki oylamada adayların tamamı AKP-MHP’nin ittifakıyla belirlendi. Oluşan tablodan rahatsız olan sosyal demokrat kökenli yargı üyelerinin, HSK üye seçiminin tamamlanmasının ardından yol haritalarını belirleyeceği öğrenildi.
Dernek 2014 yılında yapılan HSYK seçimleri öncesinde platform adı altında oluştu. Doğu Perinçek'e yakın isimlerin önderliğinde oluşan dernek Cemaat'e yönelik cadı avının ana karargahı görevini üstlendi.
Erdoğan kullanıp attı
Anayasa değişikliği ile adı Hâkimler ve Savcılar Kurulu olarak değiştirilen kurulun üye sayısı 13’ü indirildi. Bakan ve Müsteşar dışındaki 11 üyenin atama yoluyla görev yapması öngörüldü. Bunlardan 4’ün Cumhurbaşkanı, 7’sini ise Meclis seçiyordu. Meclis’e Yargıtay, Danıştay, avukat ve öğretim üyeleri kontenjanından toplam 83 aday başvurdu. TBMM Karma Komisyonu, bu sayıyı önceki gün 21’e indirdi. Her bir üyelik için 3’e
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar4.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’5.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
6.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi7.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı8.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı9.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş de...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...

Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alac...

ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu


