Erdoğan ve AKP'nin Afrika'ya sahte vaatleri...

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Haziran 14 2017
AKP'nin gasp ettiği okullardaki işletmeye bakarsanız diğer ülkelerdeki geleceği görebilirsiniz....

İngilizce yayın yapan Theglobepost.com internet sitesinde yer alan bir makalede Erdoğan ve AKP'nin Yeni Afrika planları analiz edildi. 

Erdoğan'ın hizmet hareketinin imkanları ile Afrika'da alan genişlettiğini vurgulayan yazıda Erdoğan'ın boş vaatler ile Afrika'daki hizmet okullarına karşı savaş açtığını anlattı. 

İşte o değerlendirme 

ERDOĞAN'IN AFRİKA'YA SAHTE VAATLERİ

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında silahlı bir kişi, Somali'nin Başkenti Mogadişu'da bir okul otobüsüne saldırdı ve iki Türk öğretmeni katletti. Olayda hayatını kaybeden bu öğretmenler, hayatları pahasına dünyanın en yoksul ve tehlikeli ülkelerinde kaliteli eğitim verme ideallerini paylasan diğer binlerce öğretmeni bize üzücü bir şekilde hatırlatmıştır. 

Türk din adamı Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen iş adamları tarafından kurulan okulda görev yapan bu öğretmenlerin mesai arkadaşları, olayın üstünden daha üç ay geçmeden sınırdışı edildiler ve okullara Somali hükümeti tarafından el konuldu. Bu durum, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hizmet hareketi" olarak bu gruba karşı başlattığı linç kampanyasının bir parçasıydı. 

Türkiye son 10 yılda Afrika'da kayda değer bir atılım gerçekleştirebilmiş ise bunu önemli ölçüde şimdi baş düşman olarak addettiği Hizmet hareketine borçludur. 

Tarihte ilk kez kitaya ilgi duyan Türk sivil toplumu  niteliğinde olan bu kuruluşlar ayrıca, Türkiye hükümetini Afrika'ya açılım politikası benimseme konusunda ilham vermekle kalmamış, uygulanmasına da başat rol oynamıştır. Yeni açılan Büyükelçilikler ve başlatılan Türk Hava Yolları seferleri ile Gülen Hareketinin daha önce eğitim ya da diğer alanlarda girişimde bulunduğu ülkeler arasında büyük bir paralellik görülmektedir. Bu anlamda Türkiye'yi 2002 yılından bu yana yöneten Adalet ve Kalkınma Pa

Bu haberler de ilginizi çekebilir