Erdoğan'dan yeni İsrail açıklaması

Okuma Süresi 1 dkYayınlanma Cumartesi, Ocak 2 2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesine yönelik görüşmelerle ilgili ilk kez konuştu.
Erdoğan'dan yeni İsrail açıklaması

Hürriyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan dönüşünde  İsrail için "İsrail'e ihtiyacımız olduğunu kabul etmemiz lazım." dedi.


Erdoğan şunları söyledi: "Şartlarımız belli; özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması. Ambargo noktasında “Türkiye üzerinden mallar, inşaat malzemeleri girebilir” dediler. Yazılı metni göreceğiz ki iş sağa sola sapmasın. Önem verdiğimiz başka husus Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerin son bulması. İsrail, bölgede Türkiye gibi bir ülkeye muhtaçtır. Bizim de İsrail'e ihtiyacımızın olduğunu kabul etmemiz lazım. Bu, bölgenin bir gerçeği. Karşılıklı samimiyet çerçevesinde bu adımları atmayı başarabilirsek, normalleşme beraberinde gelir. Filistin'deki kardeşlerimizi gözetmek durumundayız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir