"Erdoğan'ın gözde savcısı" hakkında yeni iddia!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 1 2021
"17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmaları başta olmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın başını ağrıtan dosyaları kapatan savcı" diye bilinen İrfan Fidan hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Fidan'ın Anayasa Mahkemesi (AYM) başkanı olacağı belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı iken Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından 26 Kasım 2020'de Yargıtay üyeliğine tayin edilen İrfan Fidan, 18 Aralık 2021'de Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğin seçildi.
Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, kulislerde Fidan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na getirileceğinin konuşulduğunu yazdı.
Saymaz bugün yayımlanana makalesinde Gezi Davası'nda yargılanan Yiğit Aksakoğlu hakkında AYM'nin hak ihlali kararı verildiğini kaydetti.
İZİNLİ OLDUĞU HÂLDE GÖRÜŞMEYE KATILDI
Saymaz şu ifadeleri kullandı: "Aksakoğlu Kararı oybirliğiyle alındı. Beş kişilik heyette üye hâkim Burhan Üstün de var. Niçin bu ismi veriyorum? Çünkü 10 Ocak'ta emekliye ayrılması beklenen Üstün, izinli olduğu halde 29 Aralık günü Kavala ile ilgili görüşmeye katıldı ve kararın tüm seyrini değiştirdi. Üstün, 3 Aralık'ta Aksakoğlu için 'İhlal var' demişti."
"Durun, bitmedi." ifadelerini kullanan Saymaz, "AYM'nin sertçe eleştirdiği Gezi Parkı iddianamesini hazırlayan savcı şimdilerde nerede, biliyor musunuz? Ödüllendirildi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda başsavcı vekili yapıldı. Kavala'nın ikinci kez tutuklandığı iddianameyi kimler kaleme aldı?" sorularını yöneltti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "gözde savcısı" diye nitelenin İrfan Fidan bir ay içinde Yargıtay'a, oradan da Anayasa Mahkemesi'ne sıçradı.
"İRFAN FİDAN ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI OLACAK"
"Şimdi hangi görevdeler?"
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı2.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?4.Skandal iddia: Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü görevden alındı5.Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adliye getirilip ifade verdi
6.Özel’den Erdoğan’a ‘Maduro’ tepkisi: Trump'ın teklifini biliyor muydun?7.Alman ekonomisi için uyarı: Durum kritik8.Türkiye'de sosyal medya yasağı geliyor! Kimleri etkileyecek?9.Erdoğan hakkında yeni rapor: 'Büyükelçilikleri ‘muhaliflere baskı’ aparatı haline getirdi'10.Çeçenistan lideri Kadirov, Bakan olan 20 yaşındaki oğlunu başbakan yardımcısı yaptı

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı i...

İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında ...

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar ki...

Skandal iddia: Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müd...

Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adli...


