Erdoğan'ın rotası yeniden Tansu Çiller
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 4 2019
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çeşitli kez görüşen eski Başbakan Tansu Çiller'in AKP ile ittifak kurabileceği ileri sürülüyor. Çiller'in adı daha önce Cumhurbaşkanlığı YİK için geçmişti.
Adı daha önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği için geçen eski Başbakan Tansu Çiller, AKP ile iyi ilişkilere sahip. Erdoğan ile çeşitli kez görüşen Çiller'in AKP ile ittifak kurabileceği ileri sürülüyor.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre AKP, eski bakan Ali Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma çalışmaları kapsamında partiye muhalefet eden isimlerin ihraçlarıyla tartışmaların göbeğinde yer alırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 'Cumhur İttifakı’nı genişletmek' amacıyla eski Başbakan Tansu Çiller ile bir araya geldi.
İddiaya göre Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonundan yaklaşık bir ay önce de Çiller ile görüştüğü ve Çiller’le, “merkez sağ seçmenin Cumhur İttifakı bileşeni içinde yer alması gerektiği konusunda görüşlerini paylaştığı” ifade ediliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest10.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







