Erdoğan'la görüşme öncesinde CHP'de özel toplantı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 21 2024
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin gündemi için büyükşehir belediye başkanları ve il başkanlarının görüşlerini aldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart'taki yerel seçimlerde partisinin kazandığı seçim zaferinin ardından Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini dile getirdi.
Erdoğan'dan randevu talep edeceğini söyleyen Özel, bu görüşme için parti içinde de bir toplantı yaptı. Görüşmenin gündemi için büyükşehir belediye başkanları ve il başkanlarını dinleyen Özel, seçim zaferiyle ilgili de uyarıda bulundu.
Özel, CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda gerçekleştirilen kapalı toplantılarda büyükşehir belediye başkanları ve il başkanları ile bir araya geldi. Büyükşehir belediye başkanlarının, CHP Genel Başkanlık makamının da yer aldığı 12’nci katta gerçekleştirdiği toplantıya kısa bir süre dahil olan Özgür Özel’in, başkanların önerilerini ve taleplerini dinlediği aktarıldı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, büyükşehir belediye başkanları, belediyelerin bütçe gelirleri üzerinden Kalkınma Ajansları’na aktarılan payın yüksekliğinden şikayet etti. Başkanlar, payın düşürülmesi konusunun gündeme getirilmesi için Özel’den destek istedi. Büyükşehir belediye başkanlarının toplantısında öte yandan, yeni dönemde iletişim stratejileri konusunda neler yapılabileceği de konuşuldu. Bu kapsamda tüm CHP’li büyükşehir belediyelerinin koordine halinde olacağı kaydedildi.
Özel’in, Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmenin gündemi konusunda da büyükşehir belediye başkanlarının fikirlerini aldığı belirtildi. Başkanlar, Kalkınma Ajansı payına yönelik yasal düzenlemenin yanı sıra uzun süreler AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında imza bekleyen projelerin de gündeme getirilmesi gerektiğini bildirdi.
Partiden ihraçlar
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkanlarının gerçekleştirdiği toplantıdan ayrılarak il başkanlarının toplantısına da dahil
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı2.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?4.Skandal iddia: Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü görevden alındı5.Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adliye getirilip ifade verdi
6.Alman ekonomisi için uyarı: Durum kritik7.Özel’den Erdoğan’a ‘Maduro’ tepkisi: Trump'ın teklifini biliyor muydun?8.Türkiye'de sosyal medya yasağı geliyor! Kimleri etkileyecek?9.Futbol'da bahis ve şike: Tüm sanıkların tutukluluğuna deva kararı geldi10.Trump 'Kral benim' dedi: Dünya'ya gözdağı verdi!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı i...

İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında ...

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar ki...

Skandal iddia: Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müd...

Uyuşturucu soruşturmasının kara kutusu 4. kez adli...


