Erdoğansever rektör: Rektör seçimlerinin kaldırılmasına çok sevindim
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 18 2016
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, rektör seçimlerinin üniversitelerde gerilemeye yol açan bir travma oluşturduğunu söyledi.
Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde açıklamalarda bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, rektör seçimlerinin üniversitelerde gerilemeye yol açan bir travma oluşturduğunu söyledi. Coşkun, "Üniversitelere çok büyük yıkıntılar getirdi. Seçimin kaldırılmasını çok büyük bir sevinçle karşıladım" dedi.
Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde rektör seçimlerinin kaldırılmasını da değerlendiren, şu ifadeleri kullandı:
"Seçim bittikten sonra üniversitede dargınlık, küslük ve icabında yanınızdaki ofiste duran biriyle emekli olana kadar konuşmama ve daha ileri düzeyde de didişmeler oluyordu. Bu 1990'lı yıllardan bu yana yaşadığımız bir sorun. İster istemez birisi rektör olacak. İster istemez birisi o rektöre oy verecek, birisi vermeyecek. Ama seçim bittiğinde bunun bitmesi lazım ama üniversitelerde bu bitmedi. Oy vermemişse ya da oy almamışsa bu bir çalkantı getirdi. Bir mücadele getirdi. Üniversitelerde gerilemeye yol açan bir travma oluştu. Bir öğretim üyesi seçim bittikten sonra eğitim öğretime, bilimsel çalışmalara ve normal hayatına dönmesi lazımdı ama bu böyle olmadı. Üniversitelere çok büyük yıkıntılar getirdi. Bundan dolayı da belki toplumun kendisinden beklediği asıl vazifeleri göremedi. Seçimin kaldırılmasını çok büyük bir sevinçle karşıladım. En azından üniversitede bu kavga biter diye düşünüyorum."
İdari personel ve öğrenciler de olmasına rağmen sadece öğretim üyelerinin oy kullandığına işaret eden Prof.Dr. Coşkun, "Gerçek manada bir seçim değildi zaten. Ön yoklama gibi, aday belirleme gibi bir durumdu ama neticede ona dönüştü. Oturduğum ofis devletin, aydınlatmasını devlet yapıyor, ısınmasını devlet sağlıyor, masamı, bilgisayarımı devlet veriyor, benim maaşımı da devlet veriyor. Seçimin doğru bir şey olmadığını düşünüyordum" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


