Ermenistan ve Türkiye'nin kulağı ABD'deydi: Biden 'soykırım' ifadesini kullandı mı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 24 2024
Beyaz Saray resmi sitesinde yayımlanan habere göre, ABD Başkanı Joe Biden bugün 'Ermeni Anma Günü''nü kutladı. Biden konuşmasında, "Bugün Ermeni soykırımı sırasında kaybedilen hayatları hatırlamak için duruyoruz ve asla unutmama sözümüzü yeniliyoruz" ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Joe Biden bugün, 'Ermeni Anma Günü'nü kutladı ve konuşmasında, "24 Nisan 1915'ten itibaren Osmanlı İmparatorluğu altında acı çeken 1,5 milyon Ermeni'yi anıyoruz" dedi.
Biden, Ermenilere yönelik 'kitlesel bir imha' hareketi olduğunu iddia ettiği olaylar bütününü, "insanlık tarihinin en karanlık bölümlerinden biri" olarak nitelendirdi ve iddia edilen olayların tekrarlanmasını önlemek için hatırlanması gerektiğini savundu.
Konuşmasında 'soykırım' ifadesine yer veren Biden'ın demecinden öne çıkanlar:
Bugün, Meds Yeghern - Ermeni soykırımı sırasında kaybedilen hayatları hatırlamak için saygı duruşunda duruyor ve asla unutmama sözümüzü yeniliyoruz.
Zulüm kampanyası, 24 Nisan 1915'te Osmanlı yetkililerinin İstanbul'daki Ermeni aydınları ve cemaat liderlerini tutuklamasıyla başladı. Bunu takip eden günler, aylar ve yıllar içinde bir buçuk milyon Ermeni tehcir edildi, katledildi veya ölüme götürüldü; aileler sonsuza dek parçalandı ve nesiller sonsuza dek değişti.
Bu trajedinin yasını tutarken, Ermeni halkının direncini de onurlandırıyoruz. İnsanlık tarihinin en karanlık bölümlerinden birine katlandıktan sonra, hayatta kalanlar dünyamız için daha iyi bir gelecek kurmaya başladılar. Cesaret ve kararlılıkla hayatlarını yeniden inşa ettiler. Kültürlerini korudular. Bizimki de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ulusların dokusunu güçlendirdiler. Ve 109 yıl önce bugün başlayan kitlesel zulümlerin bir daha asla tekrarlanmamasını sağlamak için hikayelerini anlattılar.
Bu bizim kutsal yeminimiz olmaya devam ediyor. Bugün ve her gün, Amerika Birleşik Devletleri insan haklarını savunmaya ve hoşgörüsüzlüğe karşı ses çıkarmaya devam edecektir. Nefret ve dehşetin karşısına umut ve şifa ile çıkmaya devam edeceğiz. Ve herkesin onurlu, güvenli v
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







