Ermenistan'dan Türkiye'ye tehdit
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 28 2020
Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ sorunu nedeniyle patlak veren çatışmalarda, Ankara Azerbaycan'a açık destek sunarken, Ermenistan, Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarını kendisine karşı kullanması halinde İskender füzelerini devreye sokacağını duyurdu.
Ermenistan Rusya Büyükelçisi Vardan Toganyan, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da F-16 savaş uçaklarını kullanmaya başlaması halinde Ermenistan'ın İskender füzelerini harekete geçireceğini söyledi.
Rus RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada Büyükelçi Toganyan, Ankara'nın Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalara doğrudan ve tümüyle müdahil olduğuna dikkat çekti ve bölgeye silah sevkiyatının yanı sıra askeri danışmanlar gönderdiğini kaydetti.
Toganyan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının da bu askeri hareketliliği ve faaliyetleri doğruladığını savundu.
Ermenistan'ın, Ankara'nın F-16'ları kullanması halinde İskender füzelerini devreye alacağını ifade eden Toganyan, "Askeri yönetimin defalarca belirttiği üzere, Türk F-16'lar Demokles'in kılıcı gibi Dağlık Karabağ halkının üzerinde durursa, İskender füzeleri dahil tüm tedbirler alınacak. Yani Ermeni ordusu güvenliği sağlamak için tüm cephaneliğini kullanmak zorunda kalacak" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'8.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


