Ethem Sancak'a "peşkeş" Anayasa Mahkemesi'nde
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 10 2019
Sakarya Arifiye'de 1971'den beri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet veren Tank-Palet Fabrikası'nın Katar ordusu ile ortak olan Ethem Sancak'a bedelsiz devredilmesi Anayasa Mahkemesi'ne taşındı.
Tank-Palet Fabrikası'nın yüzde 50'sine Katar silahlı kuvvetlerinin ortak olduğu BMC'ye bedelsiz devredilmesine karşı başlatılan hukuk mücadelesi sürüyor.
Danıştay savcısının "Anayasa ve kanunlara aykırı, iptal edilmeli" şeklindeki mütalaa verdiği devir işlemi Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) tarafından Anayasa Mahkemesi'ne taşındı.
1971'DEN BERİ FAALİYETTE
Sakarya Arifiye'de 1971 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterindeki paletli zırhlı taşıtların bakım-onarımının yapıldığı Tank-Palet Fabrikası'na aradan geçen zaman zarfında toplam 4,5 milyar dolar yatırım yapıldı.
Tesis ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ethem Sancak'ın yönetim kurulu başkanı olduğu BMC'ye herhangi bir ihale yapılmadan devredilmişti.

Zırhlı taşıtların bakım-onarımının yapıldığı Tank-Palet Fabrikası'nda "Fırtına" Obüs topları ile gece görüş dürbünleri gibi TSK için hassas kalemler de imal ediliyor.
ETHEM SANCAK'A PEŞKEŞ ANAYASA MAHKEMESİ'NE TAŞINDI
HKP Ankara İl Sekreteri Avukat Doğan Erkan tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılan müracaatta, Tank-Palet Fabrikası'nın devrine dair itiraz safhasında hukuk ve sosyal devlet ilkelerinin, tam kanunsuzluk halinin, hak arama hürriyetinin ve iki dereceli yargılanma haklarının ihlal edildiğini belirtildi.
Müracaat dilekçesinde, Tank-Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi kararının kanunla yetkilendirilmiş bir kurul yerine kanuna aykırı olarak genelgeyle verildiğine işaret ed
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası geçirdi, vefat etti2.İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu test sonucu çıktı3.AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ın sicili bozuk, itibarı yok”4.Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve yaralılar var5.Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süleyman’ıdır”

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Bir KHK'lı daha bilmediği işi yaparken iş kazası g...

İşte detaylar: Güllü'nün kızına ait uyuşturucu tes...

AKP'li gazeteciler birbirine girdi: “Ahmet Hakan’ı...

Japonya'da facia! 50 araç birbirine girdi: Ölü ve ...

Ne demek istedi? Bahçeli: ”Erdoğan, günümüzün Süle...


