Fırat: ABD ve Rusya Türkiye'yi Suriye bataklığına çekti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 26 2018
HDP Mersin Milletvekilli Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye’nin Afrin’e girmesini “büyük bir hata” olarak tanımladı.
Türkiye’nin Afrin’e girmekle bir çıkmazın içine girdiğini dile getiren HDP Mersin Milletvekilli Dengir Mir Mehmet Fırat, bir zafer elde etmediğini ve orada duramayacağını savundu.
Fırat, "Türkiye, Efrin’e girmekle bir çıkmazın içine girmiş oldu. Bir yeri almak kolaydır; fakat oradaki sorunları çözmek çok daha zordur. Efrin meselesi de buna benziyor. Türkiye Efrin’de duramaz” dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekilli Dengir Mir Mehmet Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve bağlı gruplarla birlikte Afrin’e girmesini değerlendirdi.
HDP Mersin Milletvekilli Fırat'ın Mezopotamya'da yer alan söyeşisinin bir bölümü şöyle:
ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi’ne değinen Fırat, bu kapsamda Ortadoğu'da Arap Baharı’nın gerçekleştiğini ve Suriye’de iç karışıklıkların başladığını söyledi. Fırat, “Türkiye, bu iç karışıklıklara direk destek vermese de bir şekilde Suriye’de kökten dinci grupları destekledi veya en azından silahlanmalarına göz yumdu. Bu şekilde Türkiye'ye neredeyse 3 milyon Suriyeli sığındı. Suriye yerle yeksan oldu. Suriye’de bugün barış sağlansa dahi kendini toplaması çok zor olur” dedi.
‘TÜRKİYE RUSYA İLE ARASINI DÜZELTMEK İÇİN RÜŞVET VERDİ’
Suriye’de meydana gelen iç karışıklıkları durdurmak için büyük devletlerin kendi aralarında mücadele ettiğini ve bu durumda Türkiye'nin tarafsız kalmayı tercih ettiğini belirten Fırat, şu tespitlerde bulundu: “Tabi ki bu arada ABD, Rusya ve İran gerek politik gerekse askeri olarak Suriye’deki hareketin içerisinde oldu. Aradan bir süre geçtikten sonra Türkiye şunun farkına vardı. Kendisi Ortadoğu projesinde yok; yani dışlanmış vaziyette. Ondan sonra yapacağı müdahalelerde ABD, Rusya ve İran Türkiye’nin müdahale
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


