Fitch: Faiz indirimi yapılırsa kredi notunuz da düşer
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 25 2021
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'de Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ardından faiz indirimine dönük bir para politikasının benimsenmesi halinde Türkiye'nin kredi notunun düşebileceği uyarısını yaptı.
Fitch Ratings, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanını görevden alma kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Erdoğan'ın yaptığı görev değişikliğinin TCMB'nin güvenilirliğine zarar verdiği belirtildi.
Reuters ajansının, faiz indirimi yönündeki bir para politikasının, Türkiye'nin kredi notuna etki edip etmeyeceğine ilişkin sorusuna yanıt veren Fitch'in ülke notları direktörü Tony Stringer, "Bu, kredi notunu gözden geçirmemize neden olabilecek bir şey, bu kesin" dedi.
Temel tehlikenin ise yurt içi hane ve iş yerlerinin yanı sıra tasarruf sahiplerinin TL'nin sert değer kayıpları yaşayacağını düşünüyor olması olduğunu kaydeden yetkili, "Aslen baktığımız şey piyasasanın o anki tepkisi ve bu hareketin ödemeler dengesi alanında baskının ne kadar artmasına yol açacağı olur" dedi.
Öte yandan Fitch, geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'
6.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'7.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!8.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?9.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru10.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturm...


