[FLAŞ] AfD'ye "suç ortağı" suçlaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 5 2020
Alman Federal Meclis Başkanı Schaeuble, devleti aşırı sağ tehdidi hafife almakla eleştirdi, “Radikal ağlar ortaya çıkartılmalı, aşırı sağcı oluşumlar tümüyle yok edilmeli” çağrısını yaptı.
Federal Meclis'te bugün düzenlenen özel bir oturumda, 19 Şubat'ta Almanya'nın Hanau kentinde bir nargile kafe ve bir büfeye yapılan, 9 kişinin ölümüne yol açan ırkçı terör saldırısı görüşüldü.
Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in misafir sıralarından izlediği oturum, terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Oturumu açan meclis başkanı Wolfgang Schaeuble konuşmasında, Hanau saldırısında hayatını kaybeden kurbanların isimlerini tek tek okudu, aşırı sağcı terör tehdidi konusunda sert uyarılarda bulundu.
Özeleştiri çağrısı
Devleti, aşırı sağın oluşturduğu tehdidi çok uzun bir süre hafife almakla eleştiren meclis başkanı, bu konuda devletten dürüstlük ve özeleştiri beklediğini söyledi.
İnsanların ölümüne yol açan saldırıların "terör” olduğunun altını çizen meclis başkanı, "devlet, hukuk devletinin tüm imkanlarını kullanarak harekete geçmeli, radikal ağları ortaya çıkartmalı, aşırı sağcı oluşumlar tümüyle yok edilmeli” dedi.
Devletin insan onurunu ve haklarını korumakla yükümlü olduğuna işaret eden meclis başkanı, kurbanlar için üzülmenin yeterli olmadığını, gerekli adımların atılması gerektiğini dile getirdi.
AfD'ye "suç ortağı” suçlaması
Öngörülenden uzun süren oturumda konuşan milletvekillerinin büyük bir bölümü, AfD sıralarına yönelerek, bu partiyi siyasi söylemleriyle ırkçılığı körüklemek, şiddet eylemlerine zemin hazırlamakla suçladı.
Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) grup başkanı Rolf Mützenich, Hanau saldırısının izinin Federal Meclis'teki AfD'ye uzandığın, "demokrasi düşmanı” olarak nitelendirdiği AfD'nin "suç ortağı” olduğunu söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







