Flaş! 'Türk korumalar tutuklanabilir'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 17 2017
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beyaz Saray’da Başkan Trump’i ziyaret etmesinden birkaç saat sonra Washington DC’deki Türk Büyükelçiliği’nin önünde toplanan protestocularla Erdoğan yanlıları arasında çıkan arbedede ikisi ağır dokuz kişi yaralandı, iki kişi tutuklandı.
Washington Polis Şefi: Gerekirse Türk Korumalar Hakkında Tutuklama Kararı Çıkabilir
Washington D.C. polis sözcüsü Dustin Stenbeck iki grubun kavgası sırasında tutuklananlardan birinin polis memuruna saldırmakla suçlandığını söyledi.
Washingtonhatti.com'un haberine göre ABD yetkililerinin Türkiye büyükelçiliğinin önündeki protestoculara saldıranların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları olduğunu doğruladığı kavgada protestocuların Türkiye’nin Suriye ve Irak politikalarını protesto etmek amacıyla toplandığı belirtildi. CNN’e konuşan protestoculardan biri, Flint Arthur, Erdoğan yanlısı grubu polisin barikatini ihlal etmekle suçladı.
Arizona senatörü John McCain twitter hesabından ”Burası Amerika. Burada işleri böyle yapmıyoruz. Bu tip haydutça davranışların özrü olamaz” diyerek tepki gösterdi.

Bir diğer Cumhuriyetçi Parti senatörü Ben Sasse de Twitter hesabında Erdoğan’a mesaj gönderdi. Sasse mesajında ”Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin konuşma özgürlüğü, din özgürlüğü, basın özgürlüğü ve protesto özgürlüğü üzerine kurulduğunu hatırlasa iyi olur” dedi.

D.C polisi yazılı bir açıklama yayınlayarak, iki tutuklama yaptığını doğruladı ve olaya karışan diğer kişiler hakkında da soruşturma başlatmak amacıyla Dış işleri Bakanlığı ve Gizli Polis Teşkilatı ile ortak çalışma yaptıklarını bildirdi.
DC Polis Şefliği, olayları ”barışçıl gösterilere şiddetle müdahale” olarak tanımladı ve bunun başkentin ve Amerikalıların değerlerine ihlal etmek olduğunu vurguladı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







