Formula 1 pisti otopark oldu!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 6 2018
2005'te Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yapacağı iddiasıyla açılan Formula 1 pisti, İstanbul'un 2012'de F1 takviminden çıkarılmasının ardından oto kiralama şirketinin otoparkı haline dönüştü.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Formula 1’e 7 kez ev sahipliği yapan Kurtköy’deki İstanbul Park Pisti’nin otoparka dönüştürülmesini Meclis’e taşıdı. Tekin “Milletin vergilerinden harcanan milyonlarca dolar sokağa mı atıldı?” dedi.
Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'e 7 kez ev sahipliği yapan Kurtköy'deki İstanbul Park Pisti'ne 205 milyon dolar harcandı.
2005'te Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı yapacağı iddiasıyla açılan Formula 1 pisti, İstanbul'un 2012'de F1 takviminden çıkarılmasının ardından oto kiralama şirketinin otoparkı haline dönüştü.
Otoparka dönüşen pistte incelemelerde bulunan CHP'li Gürsel Tekin, "Formula 1 yarışları için Türkiye ile sözleşme yenilenmezse bu proje için milletin vergilerinden harcanan milyonlarca dolar sokağa atılmış olacak'' diye konuştu.
"Yapılan bunca yatırıma rağmen bugüne kadar pistte sadece 7 yarış düzenlendi. Dünyadaki Formula 1 pistlerinde her hafta bir yarış var. İstanbul Park pisti ise otopark oldu. Bu yarışlar olimpiyatlar kadar etkili olmasına rağmen, devam ettirilemiyor'' diyen Tekin TBMM'ye önerge de verdi ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na şu soruları yöneltti:
— 2005'te açılan İstanbul Park yarış pistinin F1 takviminden çıkarılmasının ardından otopark haline dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? 205 milyon dolara mal olan Formula 1 pisti, otopark olarak kullanılsın diye mi inşa edilmiştir?
— Prestij açısından bakıldığında neden yarışlar devam ettirilmiyor?
- Cumhurbaşkanı'nın himayesinde bulunmasına rağmen İstanbul'un takvime girememesinin gerekçesi nedir? Yarışlar için ne gibi çalışmalar yürütmektedir?
— Formula 1 yarışları için Türkiye ile sözleşme yenilenmezse bu proje içi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


