Fransa'da seçim maratonu başladı; Favori Macron
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 7 2022
Fransa Anayasa Komisyonu'nun cumhurbaşkanı adaylarını resmen açıklamasıyla, 10 Nisan tarihinde yapılacak seçimde yarışacak adaylar belli oldu. İşte, o adaylar ve vaatleri.
İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasıyla Avrupa blokunun ana askeri gücü konumuna yükselen ve aynı zamanda AB'nin en büyük ikinci ekonomisine sahip olan Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimleri maratonu başladı. Fransa Anayasa Komisyonu 7 Mart itibarıyla cumhurbaşkanı adaylarını resmen açıkladı.
Reuters'a göre, "Kamuoyu yoklamaları Macron'un favori aday olduğunu gösteriyor. Ancak bu defa sağdan yönelen daha sert bir rekabetle karşı karşıya [...] Muhafazakar Valerie Pecresse, aşırı sağdan Marine Le Pen ve Eric Zemmour ikinci turda Macron'un rakibi olması beklenen olası adaylar arasında..."
10 Nisan tarihinde yapılacak seçimin ilk turunda 12 aday yarışacak. İlk turda herhangi bir adayın yüzde 50 artı 1 oyu alamaması durumunda en çok oyu alan iki aday 24 Nisan’da gerçekleşecek ikinci turda yarışacak. Peki, seçimde hangi isimler yarışıyor, Fransa’yı yönetmeye kimler talip?
FAVORİ ADAY: MACRON
Fransa’nın mevcut cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, son başvuru tarihinden bir gün önce adaylığını açıkladı. 2017’den beri cumhurbaşkanı olan Macron’un oy oranı anketlere göre 24-25 bandında seyrediyordu. Ukrayna krizinde gösterdiği tutum seçmen tarafından takdirle karşılandı ve Macron’un oy oranı yüzde 27’ye kadar yükseldi. Macron, adaylığını açıklamasıyla beraber anketlerde yüzde 30 oy oranını gördü.
Adaylık konuşmasında şu ana kadar yaptıklarından bahseden Macron; 5 yıllık süreçte işsizliğin azaldığını, hayat kalitesinin arttığını, çevre, enerji ve vergilendirme konularında önemli adımlar atıldığını, ordunun güçlendirildiğini söyledi.
Macron, tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda emek ve enerji üzerindeki vergilerin düşürüleceğini; yenilenebilir ve nükleer enerji konusunda yenilikler yapılacağını; doğalgaz ve petrol gibi enerji kaynaklarına olan bağıml
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest10.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







