Futbol kurallarında radikal değişiklik
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 1 2017
Futbolda sarı kart gören oyunculara zaman cezası verilebilir

Futbol maçlarında sarı kart cezası alan oyunculara bir de zaman cezası verilmesi önerisi önümüzdeki ay Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nda (IFAB) görüşülecek.
Hentbol gibi bazı başka sporlarda da uygulanan zaman cezasında oyuncu belli bir süre saha dışında kaldıktan sonra karşılaşmaya geri dönüyor.
Futbol kurallarına karar veren uluslararası yapı olan IFAB, Mart ayındaki yıllık toplantısında bu uygulamanın başlamasını karara bağlayabilir.
Profesyonel liglere gelmesi 2-3 yıl
Daha önce UEFA'nın gençlik müsabakalarında denenen uygulama kabul edilirse önce amatör ve PAF liglerde uygulanacak, 2-3 yıl içinde de profesyonel liglere gelecek.
Yıllık toplantıda görüşülecek diğer öneriler arasında ulusal federasyonların kendi liglerinde oyuncu değişikliği sayısını kendilerinin belirlemesi de bulunuyor.
Bu önerinin nedeni olarak özellikle alt seviye takımlarda daha fazla oyuncunun forma giyme şansı ve dolayısıyla daha çok gelişim imkânına kavuşması.
IFAB'ın görüşeceği bir diğer öneri ise takım kaptanlarının sorumluluğunu artırarak saha için disiplinin ve oyuncu-hakem ilişkilerinin iyileştirilmesine katkı sağlamaları. Bu öneri muhtemelen FIFA'nın teknik yetkilisi Marco van Basten'in, hakemlerle yalnızca takım kaptanlarının konuşabilmesi teklifini içeriyor.
IFAB, FIFA'nın yanı sıra Birleşik Krallık'ın dört futbol federasyonu olan İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda federasyonlarının temsilcilerinden oluşuyor. Futbolda kural değişikliği önerilerini IFAB karara bağlıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!5.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!
6.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur7.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?8.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü9.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!10.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







