Gazeteciler için karar: Yandaş Şimşek'in Akın Gürlek ziyaretinden sonra gözaltına alınmışlardı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 9 2025
birgun.net Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile birgun.net Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir, gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilen Koç, Gültekin ve Gökdemir’in ifade işlemleri sona erdi. 3 gazeteci için savcılık kararı açıklandı.
BirGün'ün internet portalı birgun.net'in Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile birgun.net Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir gözaltına alındı.
Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 6. maddesi (Terörle Mücadelede Görev Almış Kişileri Hedef Gösterme) ile suçlanan gazeteciler ifadeye çağrılmadan evlerinden gözaltına alındılar.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre gözaltına alınan Koç, Gültekin ve Gökdemir ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne götürüldüler.
Emniyetteki ifadelerinde haberde bir suç unsuru olmadığını, kimseyi hedef gösterme niyetinde olmadıklarını ifade ettiler.
Koç, Gültekin ve Gökdemir, ziyaretin Sabah gazetesinin haberiyle kamuoyuna duyurulduğuna dikkat çektiler.
SAVCILIK KARARI AÇIKLANDI
Emniyetteki ifade işlemleri sona eren Uğur Koç Berkant Gültekin ve Yaşar Gökdemir, sağlık kontrollerinin ardından savcılığa çıkarıldılar.
Adliyedeki ifade işlemleri sona eren Koç, Gültekin ve Gökdemir hakkında savcılık kararı bekleniyordu. 3 gazeteci için savcılık kararı çıktı. Buna göre, Berkant Gültekin serbest bırakıldı. Yaşar Gökdemir ve Uğur Koç ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Gözaltılar BirGün’ün, Sabah gazetesinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i makam odasında ziyaretini haberleştirmesinin ardından yaşandı. Söz konusu ziyareti Sabah gazetesi haberleştirmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi2.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!3.Murat Çalık'a kritik müdahale!4.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu5.Zorunlu askerlikte yeni dönem!
6.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı7.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay8.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok9.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı10.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN








