Gebze’de çöken 7 katlı binadan bir acı haber daha: 5 kişilik bir aile yaşıyordu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ekim 29 2025
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sabah saatlerinde 7 katlı bina çöktü. Enkaz altında 5 kişinin bulunduğu belirtilirken, ekipler arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yakındaki 8 bina güvenlik gerekçesiyle tahliye edilip mühürlendi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, bir erkek çocuğun cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle 7 katlı bina çöktü. İçerisinde 5 kişilik bir ailenin yaşadığı belirtilen binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde bulunan 7 katlı bina, sabah saatlerinde aniden çöktü. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölge güvenlik çemberine alınırken, ekipler enkaz altında kalanları kurtarmak için yoğun çaba gösteriyor.

14.06 ACI HABER GELDİ
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş acı haberi duyurdu. Bakan Yardımcısı Aktaş, "Maalesef az önce bir erkek çocuğun cansız bedenine ulaşıldı." dedi. Enkaz altında hayatını kaybeden kişinin 12 yaşındaki Emir Bilir olduğu öğrenildi.

İlerleyen dakikalarda enkaz altındaki bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı aktarıldı. İkinci can kaybındaki cansız bedenin bir kız çocuğuna ait olduğu bildiriliyor.  

13.30 UZMANLARDAN 'YAĞIŞLAR ETKİLEMİŞ OLABİLİR' AÇIKLAMASI
Binanın neden çöktüğüne dair araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Uzmanlar, son günlerde yaşanan depremler ve özellikle Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından devam eden yoğun yağışların, bina zemininin yumuşamasına neden olabileceğini belirtiyor.

Bu durumun, binanın taşıyıcı sistemini olumsuz etkileyerek çökmesine zemin hazırlamış olabileceği iddia edildi.

Olayla ilgili resmi açıklamaların ilerleyen saatlerde yapılması beklenirken, binanın geçmişine, yapı denetim raporlarına ve ruhsat durumuna ilişkin incelemeler de sürdürülüyor.

12.10 ENKAZDAN İLK SES DUYULDU
Kocaeli Valisi Aktaş, enkazdan bir kişinin sesini duyduklarını açıkladı. Aktaş, sesin sahibine ulaşmak için ise çalışmaların devam ettiğini

Bu haberler de ilginizi çekebilir